Iohannis confirma ca l-a chemat ieri pe Florian Coldea la Cotroceni pentru o discutie

Vlad Toma | 13.01.2017

Madalina Dobrovolschi, purtatoarea de cuvant a presedintelui Romaniei, a confirmat astazi, intr-o declaratie de presa, ca Iohannis l-a chemat ieri la Cotroceni pe Florian Coldea, prim-adjunctul directorului SRI, pentru a avea o discutie pe tema informatiilor prezentate de Sebastian Ghita.

Pe aceeași temă

 

Purtatoarea de cuvant a precizat insa ca nu poate da detalii despre continutul acestei discutii.

 

Dobrovolschi nu a confirmat direct ca Iohannis ar fi discutat cu Hellvig, directorul SRI, in privinta lui Florian Coldea, dar a lasat sa se inteleaga acest lucru.

 

Intrebata daca presedintele se intereseaza de cazul Ghita, purtatoarea de cuvant a declarat ca presedintele are intotdeauna cele mai bune informatii despre cazurile aflate pe ordinea zilei.

 

In cursul zilei de joi, potrivit unor surse citate de presa, Florian Coldea ar fi fost chemat de presedintele Iohannis pentru a raspunde la intrebari in ce priveste acuzele aduse de Sebastian Ghita, disparut din 21 decembrie si pus sub urmarire internationala. Potrivit lui Ghita, intre el si Coldea ar fi existat o relatie strinsa de prietenie, care ar fi mers pina la vacante facute impreuna si vizite. 

 

Generalul Florian Coldea a fost suspendat din functie de SRI in urma informatiilor prezentate de Sebastian Ghita.

 

La nivelul SRI, conform unui comunicat transmis de institutie, va fi formata o comisie speciala "de verificare a  eventualelor incalcari ale legii sau deontologiei profesionale".

 

Reactia SRI vine dupa dezvaluirile de miercuri seara ale lui Sebastian Ghita, transmise de Romania TV.

 

Impotriva lui Florian Coldea s-a desfasurat o ampla campanie de presa, inceputa de Traian Basescu si Elena Udrea, si continuata de Sebastian Ghita.

 

Sebastian Ghita sustine ca si-a petrecut mai multe vacante impreuna cu familia Coldea: in februarie 2010 la Seychelles, in octombrie 2012 in Toscana unde ar fi fost si Dancu, dar si la Disneyland la Paris.​ Ghita a prezentat mai multe fotografii in care afirma ca ar aparea si sotia lui Coldea.


Ghita a mai declarat, printre altele, ca presedintele Iohannis ar fi sub presiunea lui Coldea si Kovesi: "Ii e frica de ce i sa va intampla dupa ce isi termina mandatul de presedinte si de dosarele care i se pot face sotiei sale, Carmen Iohannis".

 

Numele generalului SRI Florian Coldea a aparut intr-un prim scandal mai serios in spatiul public prin declaratiile facute de Elena Udrea, fost ministru al Turismului, in urma inceperii anchetarii acesteia in diferite dosare. Udrea a declarat in ianuarie 2015 ca a depus un denunt la DNA impotriva lui  Florian Coldea care era atunci director interimar al SRI.

 

Udrea il acuza pe Coldea ca ar fi instrumentat campania impotriva sa si il acuza ca i-ar fi cerut fostului sau sot, Dorin Cocos, sa ii dea 500.000 de euro lui Sebastian Ghita pentru a-i sustine televiziunea, Romania TV. Udrea sustine ca banii au fost dati de Dorin Cocos prin intermediul fiului sau, Alin Cocos.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22