Obama a prelungit cu un an sancţiunile impuse Rusiei din cauza agresiunii din Ucraina

E.b. | 14.01.2017

Preşedintele american Barack Obama a prelungit cu un an, până în martie 2018, sancţiunile impuse de Washington Moscovei din cauza anexării Crimeei şi agresiunii în Ucraina. Din cauza ameninţării Ucrainei, a spus Obama, acţiunile Rusiei ”reprezintă o ameninţare neobişnuită şi extraordinară la adresa securităţii naţionale şi politicii externe ale Statelor Unite”.

Pe aceeași temă

 

 

Obama pare că a luat această hotărâre cu scopul de a îngreuna o eventuală încercare a viitorului preşedinte american Donald Trump de a ridica sancţiunile după ce preşedintele pleacă de la Casa Albă pe 20 ianuarie, relatează Radio Free Europe-Radio Liberty, preluat de  News.ro.

 

Trump a declarat că vrea să îmbunătăţească relaţiile cu Rusia şi că va examina sancţiunile care i-au fost impuse, în pofida faptului că unii dintre secretarii pe care i-a nominalizat au spus săptămâna aceasta, în audieri în Senat în vederea confirmării în funcţii, că ei susţin aceste sancţiuni.

 

Prelungind sancţiunile, care urmau să expire în martie 2017, Obama a subliniat vineri că Guvernul, persoane şi organizaţii vizate de sancţiuni au ”subminat procesul şi instituţiile democratice în Ucraina” prin ”folosirea forţei în Ucraina”, iar astfel i-au ”ameninţat pacea, securitatea, securitatea, stabilitatea, suveranitatea şi integritatea teritorială”.

 

Din cauza ameninţării Ucrainei, a spus Obama, acţiunile Rusiei ”reprezintă o ameninţare neobişnuită şi extraordinară la adresa securităţii naţionale şi politicii externe ale Statelor Unite”.

 

Uniunea Europeană (UE) a impus în paralel sancţiuni Moscovei, care urmează să exprire în iulie.

 

Italia şi alte state membre ale Uniunii au anunţat că vor exercita presiuni în vederea ridicării sancţiunilor, mai ales dacă Trump devine flexibil în politoca americană faţă de Rusia.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22