Informaţii contradictorii despre întrevederea Trump-Putin la Reykjavik

E.b. | 15.01.2017

Sunday Times scrie despre o posibilă întrevedere Trump - Putin, cel mai probabil la Reykjavik, însă, conform Reuters, consilieri ai preşedintelui ales al Statelor Unite au dezminţit informaţia.

Pe aceeași temă

 

 

 

Preşedintele ales al Statelor Unite Donald Trump intenţionează să aibă o întrevedere cu preşedintele rus Vladimir Putin după instalarea sa în funcţie, scrie Sunday Times, care precizează că summit-ul Trump-Putin ar putea avea loc la Reykjavik, într-o încercare de reeditare a convorbirilor dintre fostul preşedinte american Ronald Reagan şi liderul rus Mihail Gorbaciov, din octombrie 1986.

 

Informaţia a fost însă dezminţită, conform Reuters , preluată de News.rode doi dintre consilierii apropiaţi ai lui Trump.

 

Conform Sunday Times, care invocă detalii oferite de membri ai echipei Trump oficialilor britanici, întâlnirea cu liderul de la Kremlin va fi prima acţiune externă a noului preşedinte al Statelor Unite, capitala Islandei având cele mai mari şanse să fie gazdă a acestui summit, la 30 de ani după întrevederea Reagan - Gorbaciov. Tema discuţiilor ar urma să fie limitarea armamentului nuclear

 

Sunday Times, care citează surse care au discutat cu oficiali de la ambasada Rusiei la Londra, susţine că Moscova este pe cale să accepte organizarea acestui summit.

 

Consilieri apropiaţi ai lui Donald Trumps au dezminţit însă informaţiile.

 

"Ştirea este o ficţiune", a declarat pentru Reuters un consilier al lui Trump, care a ales să-şi păstreze anonimatul. Un altul a spus că informaţia nu este adevărată.

 

La începutul acestei săptămâni, Ministrul britanic de Externe Boris Johnson s-a aflat în Statele Unite, pentru întâlniri cu unii dintre cei mai apropiaţi consilieri ai preşedintelui-ales Donald Trump şi cu lideri din Congres. Printre cei cu care a discutat Boris Johnson s-au numărat strategul Steve Bannon şi ginerele lui Trump, Jared Kushner.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22