Nicuşor Dan: Presiune din interiorul PSD/ALDE pentru amnistie penală. Sper să fie proteste

E.b. | 15.01.2017

Nicuşor Dan, liderul USR, a declarat, la Sibiu, că speră că vor exista ”proteste de stradă dacă apare Legea amnistiei”, întrucât există ”în societate un instinct puternic pentru statul de drept”.

Pe aceeași temă

 

Liderii USR sunt convinşi că ”în câteva săptămâni” va apărea în spaţiul public această lege, deoarece există ”o puternică presiune din interiorul PSD şi ALDE pentru amnistie penală”, conform News.ro.

 

Nicuşor Dan a fost întrebat, duminică, într-o conferinţă de presă, la Sibiu, dacă este de părere că PSD va promova o lege a amnistiei, el răspunzând că îi este teamă că acest lucru se va întâmpla.

 

”Cred că ecuaţia este mai complexă. Cred că există o puternică presiune din interiorul PSD şi ALDE pentru amnistie penală. Mi-e teamă că o vom avea. Ca rezultat al acestei presiuni, un atac la DNA, la ANI e parte din strategia PSD-ALDE pentru următorii ani”, a declarat Nicuşor Dan.

 

El a apreciat că ”există în societate un instinct puternic pentru statul de drept”. ”Sper să să manifeste acum. Sper la proteste de stradă dacă apare Legea amnistiei”, a mai spus Nicuşor Dan.

 

El a precizat că USR nu va chema oamenii în stradă, dar ”ieşirea în stradă este legitimă”.

 

”Prin toate mijloacele vom explica oamenilor de ce un astfel de proiect este nociv pentru România, inclusiv în plan social şi economic”, a mai spus Nicuşor Dan.

 

Prezent la conferinţa de presă, deputatul Dan Barna, fost secretar de stat în Guvernul Cioloş, a afirmat că Legea amnistiei va apărea ”în câteva săptămâni”, tot ceea ce se întâmplă în prezent în spaţiul public fiind o pregătire a acesteia.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22