Dragnea: Comisia de control al SRI sa-l cheme la audieri pe Hellvig in cazul Coldea

Vlad Toma | 16.01.2017

Liviu Dragnea, presedintele PSD, a declarat aseara, la Antena 3, ca scandalul aparut in jurul generalului Florian Coldea nu face deloc bine nici SRI, nici Romaniei, afectand stabilitatea si securitatea nationala.

Pe aceeași temă

 

Dragnea a mai afirmat, la Antena 3, ca noua Comisie de control al SRI din Parlamentul Romaniei trebuie sa ancheteze scandalul Coldea:

 

"Trebuie să îl cheme la audieri pe domnul Hellvig... orice neanchetare ... nu face decât să umfle foarte mult acest mister, această lipsă de informaţii, lipsă de cunoaştere. O audiere şi o verificare fără patimă, dar făcută foarte serios şi foarte profesionist este în beneficiul tuturor, şi al instituţiei şi al Parlamentului, şi al opiniei publice şi al statului. Cred că în Comisia SRI domnul director Hellvig va avea posibilitatea, într-un mediu oficial şi instituţional, să răspundă la întrebări şi să lămurească multe lucruri care trebuie lămurite", a mai afirmat Dragnea, la Antena 3.

 

Presedintele PSD considera ca scandalul rezultat in acest caz nu face deloc bine statului roman:

 

"Ce nu e bine pentru statul român este scandalul care a fost generat de aceste dezvăluiri. O consecinţă este suspendarea domnului Coldea, dar scandalul în sine afectează credibilitatea SRI, care este unul din pilonii importanţi pentru stabilitatea şi securitatea naţională. SRI, ca şi SIE de fapt, ca şi Ministerul de Interne ca şi DGIPI, ca şi alte structuri, trebuie să fie foarte bine structurate şi stabile şi să se bucure de prestigiu intern şi internaţional. SRI face parte dintr-o reţea de servicii de informaţii cu partenerii noştri din NATO şi nu numai foarte importantă şi schimbul de informaţii nu trebuie să fie afectat de acest scandal," a mai spus Dragnea, la Antena 3.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22