Siegfried Mureșan: Ministrul Turismului, lipsit de experienta, a lucrat doar la brutarie

Vlad Toma | 16.01.2017

Europarlamentarul roman Siegfried Muresan critica PSD pentru situatia dezastruoasa in care a adus turismului romanesc in ultimii ani, precizand ca actualul ministru al Turismului nu va schimba aceasta stare a lucrurilor, deoarece nu are nicio experienta in acest domeniu, singura sa experienta de munca fiind dobandita la brutaria tatalui sau.

Pe aceeași temă

 

Mureșan afirma ca, sub conducerea PSD, turismul romanesc a ajuns sub cel al Bulgariei: "PSD se laudă că va revigora turismul românesc, dar, în cei 4 ani în care Autoritatea Națională pentru Turism (ANT) a fost condusă numai de oameni numiți de Guvernul PSD (2012 - 2016), am ajuns de 10 ori mai slabi decât bulgarii la turism. În anul 2016, numărul turiștilor străini care au vizitat Bulgaria a fost de circa 8 milioane de persoane, mai mult decât toată populația țării (7,35 de milioane de locuitori). Spre comparație, în România, în ultimul an, au fost 2,33 milioane de turiști străini, adică de aproape 9 ori mai puțin decât populația țării."

 

Europarlamentarul roman considera ca numarul mic de turisti care viziteaza Romania este o dovada a dezastrului din acest domeniu, "în condițiile în care avem o țară de două ori mai mare decât Bulgaria ca suprafață și cu o diversitate geografică mai mare și cu un potențial turistic de invidiat."

 

Siegfried Muresan il critica pe Mircea-Titus Dobre, ministrul Turismului (PSD), afirmand ca acesta nu are nicio experienta in domeniu, singura sa experienta de munca, dincolo de un mandat de deputat PSD, fiind cea dobandita la brutaria tatalui sau:

 

"Lucrurile nu au cum să se schimbe în următoarea perioadă de guvernare PSD și nu cu noul ministru al Turismului. Mircea-Titus Dobre, un domn în vârstă de 38 de ani, nu are nicio experiență în turism și, în toată viața lui, în afară că a fost 4 ani deputat, a mai lucrat într-un singur loc, la brutăria tatălui său, Dobre & Fiii SRL, potrivit propriului CV de pe site-ul Camerei Deputaților. Să nu vă surprindă de ce, și în anii următori, România va rămâne într-o situație catastrofală în ceea ce privește exploatarea potențialului turistic. Va fi vina Guvernului, întreprinzătorii privați vor lupta în continuare de unii singuri."

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22