Directorul CIA îi impută lui Trump faptul că a comparat serviciile secrete ale SUA cu Gestapo

E.b. | 16.01.2017

John Brennan, directorul în funcție al CIA, i-a administrat lui Donald Trump, președintele ales al SUA, o mustrare severă, sfătuindu-l să nu absolve Rusia pentru recentele sale acțiuni. "Ceea ce mi se pare revoltător este punerea semnului de egalitate între comunitatea de informații și Germania nazistă", a spus Brennan.

Pe aceeași temă

  

 

Brennan îl previne pe Trump să fie atent la declarațiile pe care le va face după învestirea în funcție, transmite Reuters, preluată de Agerpres.

 

"Spontaneitatea nu este ceva care apără interesele naționale de securitate și, de aceea, atunci când vorbește sau când reacționează, asigurați-vă că înțelege că implicațiile și impactul asupra Statelor Unite poate fi profund", a afirmat Brennan, într-un interviu la postul Fox News.

 

"Nu este vorba doar despre dl Trump. Este vorba despre Statele Unite ale Americii", a subliniat directorul CIA, comentariile sale evidențiind tensiunile ce există între președintele ales și comunitatea de informații din SUA.

 

Trump a acuzat săptămâna trecută serviciile de informații americane pentru scurgerea în presă a unui raport neverificat despre materiale compromițătoare pe care Rusia le-ar avea despre el. Într-un mesaj pe Twitter, miliardarul a acuzat aceste servicii de practici aducând aminte de Germania nazistă.


"Ceea ce mi se pare revoltător este punerea semnului de egalitate între comunitatea de informații și Germania nazistă. O consider o mare ofensă", a adăugat John Brennan, punând sub semnul întrebării și mesajul trimis lumii de faptul că președintele ales declară că nu are încredere în propriile agenții de informații.

 

Săptămâna trecută, Senatul l-a audiat pe congresmanul republican Mike Pompeo, desemnat de către președintele ales al Statelor Unite, Donald Trump, să preia șefia CIA. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22