Obsesia lui Dragnea ajunge Curtea de Conturi: Anchetă privind «gaura» lasata de Ciolos in buget

E.b. | 16.01.2017

Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a aprobat, luni, o scrisoare a presedintelui Liviu Dragnea, cu un numar de 15 intrebari, prin care solicita Curtii de Conturi sa faca "de urgenta" o ancheta cu privire la rectificarea bugetului din 2016.

Pe aceeași temă

 

 

"Astazi, pe ordinea de zi a Biroului Permanent, am avut o scrisoare din partea presedintelui Camerei Deputatilor, domnul Liviu Dragnea, catre Curtea de Conturi cu un numar de 15 intrebari si cu un proiect de hotatare care va intra astazi (luni - n.red.) pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputatilor", a declarat secretarul Camerei Marcel Ciolacu., conform zire.com.

 

Potrivit deputatului PSD, printre aspectele care vor fi urmarite in cadrul controlului Curtii de Conturi se numara "cat au fost realizate veniturile totale ale bugetului general consolidat la 31.12 2016" si "cat au fost estimate veniturile totale ale bugetului general consolidat la momentul constructiei bugetului pe anul 2016".

 

De asemenea, verificarea mai trebuie sa determine "cat au fost estimate veniturile totale ale bugetului general consolidat la 10 august - prima rectificare; cat au fost realizate veniturile totale ale bugetului general consolidat la 30 iunie primul semestru; cat au fost estimate veniturile totale ale bugetului total consolidat la 23 noiembrie - cea de-a doua rectificare".

 

Totodata, inspectorii mai au de stabilit "cat au fost estimate veniturile totale ale bugetului total consolidat la 30 septembrie, dupa trei trimestre, cat au fost estimate veniturile totale ale bugetului total consolidat in luna decembrie 2016, care a fost media veniturilor totale ale bugetului general consolidat pe primele 11 luni ale anului".

 

Iniţial, Liviu Dragnea a cerut si o comisie parlamentara de ancheta privind veniturile pe anul 2016, iar, in replica, fostul premier Dacian Ciolos a numit-o, luni, "Comisia despre nimic".

 

"Nu exista nicio 'gaura' in bugetul anului 2016. Daca o astfel de 'gaura' ar fi existat, aceasta ar fi trebuit sa aiba un impact asupra deficitului (...).

Mai degraba, aceasta idee poate fi considerata o 'fumigena' a celor care cauta scuze pentru a explica de ce nu pot realiza promisiunile facute in campanie de PSD si ALDE", a scris, pe Facebook, Dacian Ciolos, intr-o ampla postare cu titlul "Raspunsuri pentru Comisia despre nimic".

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22