Cristian Ghinea: PSD transforma democratia in circ, o goleste de sens

Vlad Toma | 18.01.2017

Deputatul USR Cristian Ghinea critica modul in care se desfasoara lucrarile Parlamentului Romaniei, sub majoritatea PSD. Ghinea afirma ca democratia este doar mimata in Legislativ, fiind golita de orice sens.

Pe aceeași temă

 

"PSD transforma rapid democratia parlamentara intr-un circ: sesiune extraordinara permanenta, audieri de ministri de 20 de minute (ati urmarit audierile de la americani? Interesante? Lungi? De substanta?), anchete parlamentare pe gauri care se gasesc doar in capul lui Liviu Dragnea, bugete aprobate fara sa existe cifrele pe masa." 

 

Ghinea afirma de asemenea ca desfasurarea lucrarilor Parlamentului eludeaza normele democratiei: "Nu mai e vorba despre obisnuita aroganta a puterii. Este vorba despre mimarea democratiei si golirea ei de sens."

 

Deputatul USR afirma ca "Dragnea incepe sa semene cu dictatorii mustaciosi din cartile lui Llosa - si aia mentineau formele democratice si le anulau fondul."

 

Ghinea considera ca e absoluta nevoie de o opozitie la acest tip de conducere: "Curind, foarte curind, cred ca va trebui sa rezistam cu mai mult decit cu mijloacele parlamentare. Nu ne dau de ales."

 

Ghinea a comentat astfel un mesaj al deputatei USR Cosette Chichirau care descria modul in care s-a votat bugetul Camerei Deputatilor.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22