Ambasada SUA, replica pentru Meleșcanu: Prețuim dialogul cu Guvernul si cu publicul român

Vlad Toma | 20.01.2017

Ambasada SUA a transmis astazi, in urma solicitarii lui Teodor Melescanu, ministru de Externe al Romaniei, de a primi direct, nu prin presa, mesajele adresate de oficialii americani, ca pretuieste dialogul continuu cu Guvernul, cu institutiile statului roman, dar si cu publicul din Romania.

Pe aceeași temă

 

"Ambasada Statelor Unite la Bucureşti confirmă că ambasadorul Hans Klemm s-a întâlnit cu Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, mai devreme, în cursul acestei zile. Ambasadorul l-a felicitat pe ministru pentru numirea sa şi a subliniat angajamentul Statelor Unite faţă de consolidarea parteneriatului nostru strategic, parteneriat bazat pe valorile şi obiectivele comune ale promovării securităţii regionale, prosperităţii economice şi statului de drept. Ambasada Statelor Unite preţuieşte dialogul continuu cu Guvernul şi cu alte instituţii ale statului român, precum şi cu publicul din România, pe teme de interes comun", se arata intr-un comunicat transmis de Ambasadei SUA la Bucuresti, citat de Hotnews.

 

Un comunicat al MAE arata astazi ca Melescanu ar fi subliniat, intr-o intalnire cu Klemm, necesitatea unui dialog direct al Ambasadei SUA cu autoritatile romane, nu prin intermediul mass-media:

 

"Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, l-a primit vineri, 20 ianuarie 2017, pe ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Hans Klemm. Cei doi oficiali s-au referit la relevanța Parteneriatului Strategic dintre România și SUA și au menționat importanța dezvoltării acestuia, în continuare, pe toate palierele sale. În context, partea română a amintit angajamentul Guvernului României, reflectat prin Programul de Guvernare, pentru întărirea relațiilor cu SUA.

 

În cadrul discuțiilor, ministrul afacerilor externe a argumentat ferm necesitatea unui dialog direct al Ambasadei SUA, şi nu prin intermediul mass-media, cu Ministerul Afacerilor Externe şi autorităţile guvernamentale, în conformitate cu spiritul relaţiilor de parteneriat strategic, cu respectarea standardelor şi practicilor diplomatice."

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22