Iohannis: Până nu înţelegem că legea e una pentru toţi, vom fi mereu în pericol

E.b. | 21.01.2017

Preşedintele Klaus Iohannis spune, legat de incendiul din Clubul Bamboo din Bucureşti, că am trecut pe lângă o altă tragedie de proporţii, iar reguli şi legi au fost, se pare, din nou încălcate.

Pe aceeași temă


 

 Iohannis a mai afirmă că societatea va fi mereu în pericol atât timp cât nu vom înţelege că legea e una pentru toţi,

 

În incendiul din clubul bucureştean nu şi-a pierdut viaţa, din fericire, nici un om. Am trecut, însă, pe lângă o altă tragedie de proporţii. Reguli şi legi au fost, se pare, din nou încălcate. Până nu vom înţelege odată pentru totdeauna că legea e una pentru toţi, societatea va fi mereu în pericol. Le doresc însănătoşire grabnică celor răniţi şi mulţumesc salvatorilor!, a scris Klaus Iohannis pe pagina sa Facebook.


Un număr de 38 de persoane au ajuns la spital în urma incendiului violent care s-a produs vineri noapte în clubul Bamboo din Capitală, unde se aflau câteva sute de persoane.


Potrivit secretarului de stat Raed Arafat, 21 de victime au fost transportate la spital cu ambulanţele, iar 17 au ajuns ulterior, cu maşini particulare.

În urma incendiului, clubul a fost distrus în totalitate.

 

 

**********************

 

Dan Cristian Popescu, viceprimarul Sectorului 2,  a declarat că Clubul Bamboo nu avea autorizaţie de funcţionare, iar în această lună urma să fie amendat. El a precizat însă că planul de acţiune la incendiu al clubului era avizat de ISU.

 

Procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti au deschis dosar penal in rem. Camern Dan, ministrul de Interne, a precizat că exista un termen până la 30 iunie 2017 în care clubul Bamboo trebuia să obţină autorizaţia de funcţionare.

Potrivit ISU, Clubul Bamboo avea aviz de securitate la incendiu, dar nu şi autorizaţie de funcţionare. Pompierii susţin că au dat mai multe amenzi. 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22