Trump evocă «magnifica scrisoare» lăsată de Obama, dar păstrează secret conţinutul VIDEO

E.b. | 23.01.2017

Președintele american Donald Trump a evocat duminică cu o anume emoție "magnifica scrisoare" lăsată de predecesorul său Barack Obama în Biroul Oval. Potrivit unei vechi tradiții, președintele aflat la final de mandat lasă succesorului său o scrisoare, pe care acesta nu o descoperă decât în cursul instalării sale în Biroul Oval.

Pe aceeași temă

 

 

"Am intrat în Biroul Oval și am găsit această magnifică scrisoare a președintelui Obama", a declarat președintele republican, agitând scrisoarea, în cursul unei scurte declarații în saloanele Casei Albe, conform AFP, preluată de Agerpres.

 

"A fost într-adevăr foarte gentil din partea lui", a adăugat el, precizând totodată — amuzat — că nu va spune presei "ce cuprinde aceasta".

 

Potrivit unei vechi tradiții americane, președintele aflat la final de mandat lasă succesorului său o scrisoare pe care acesta nu o descoperă decât în cursul instalării sale în Biroul Oval.

 

 

 

 

 

***************

 

 

Scrisoarea lăsată în 1993 de republicanul George H.W. Bush succesorului său democrat Bill Clinton a făcut o impresie deosebită prin eleganța sa.

"Succesul D-voastră este succesul țării D-voastră', scria cel de-al 41-lea președinte al SUA. "Vă susțin întru totul", adăuga el în atenția adversarului său politic care tocmai îl privase de un al doilea mandat.

În acest mesaj, Bush îi exprima de asemenea "sentimentul de uimire și respect" pe care îl încercase în momentul în care intrase în prestigiosul Birou Oval.

 

"Vor exista momente foarte dure", afirma el. "Nu lăsați criticile să vă descurajeze sau să vă facă să deviați de la traiectoria D-voastră".

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22