Mircea Cărtărescu: Românii nu au votat un guvern de semi-oligofreni și semi-analfabeți

Vlad Toma | 23.01.2017

Scriitorul Mircea Cărtărescu afirmă, într-o postare pe contul sau de Facebook, că protestele de duminica sunt dovada faptului că românii au votat pentru o viață mai bună nu pentru niste politicieni care isi fac legi pentru a scăpa de pușcărie.

Pe aceeași temă

 

"Poporul român n-a ales parlamentul ăsta de hoți, nici guvernul ăsta de semi-oligofreni și semi-analfabeți. El a votat pentru o viață mai bună și mai demnă, nu pentru o mafie spoliatoare care vrea acum să scape de pușcărie," transmite scriitorul.

 

Cărtărescu consideră că protestele de duminică vor continua pana cand actiunile anti-justitie ale actualului Guvern vor inceta: "Acum oamenii sunt în stradă și acolo vor rămâne până va trece pericolul unor legi făcute pentru cei care le dau."

 

Scriitorul afirma ca presedintele Iohannis trebuie sprijinit, el fiind in prezent singurul pol politic capabil sa se opuna hotilor: "L-am subestimat pe președintele Iohannis, se vede acum că e un om de stat care cunoaște interesele României și ale românilor. Nu avem un alt pol politic în stare să se opună hoților. Președintele trebuie sprijinit acum, în perioada asta, ca garant al unei justiții libere."

 

Zeci de mii de romani au organizat mitinguri, ieri, in Bucuresti si alte cateva orase ale tarii, in semn de protest fata de proiectele de gratiere si de modificare a codurilor penale ale actualei puteri.

 

Presedintele Iohannis a participat si el aseara la protestul din Piata Universitatii afirmand ca romanii sunt pe buna dreptate indignati deoarece "o gaşcă de oameni politici cu probleme penale vrea să schimbe legislaţia din România, vrea să slăbească statul de drept... Este inadmisibil să se schimbe legislaţia şi zeci, sute de politicieni certaţi cu legea să se găsească cu dosarele curate şi să continue fărădelegile."

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22