Traian Basescu: Batalia pe justitie afecteaza pozitia Romaniei in UE si NATO

Vlad Toma | 23.01.2017

Traian Basescu, fostul presedinte al Romaniei, atrage atentia politicienii români si institutiilor de forta ale tarii ca toate energiile Romaniei ar trebui sa se indrepte in aceasta perioada spre repozitionarea in UE si NATO, aceasta devenind necesara in urma Brexitului si a alegerii lui Donald Trump in functia de presedinte al SUA.

Pe aceeași temă

 

Basescu considera ca batalia data pe tema justitiei risca sa ruineze statul, Romania putand ajunge să nu mai reprezinte nimic in UE si NATO.

 

"Toate ţările membre au ca prioritate a momentului repoziţionarea în interiorul UE ca urmare a Brexit-ului şi adaptarea la noile realităţi ale NATO urmare a alegerii lui Donald Trump în SUA. La noi în schimb tot efortul, toată energia politicienilor şi a instituţiilor de forţă sunt concentrate într-o cumplită bătălie pentru putere având ca principală miză justiţia.  Este tipul de bătălie care poate ruina statul, iar când bătălia se va fi terminat am putea constata că România nu mai reprezintă nimic nici în UE şi nici în NATO," afirma fostul presedinte.

 

Basescu considera ca singura cale de iesire din aceasta situatie este aceea a unor discuţii corecte şi a unor dezbateri publice fără patimă despre justiţie, însoțite de o acţiune imediată de repoziţionare în NATO şi UE.

 

Zeci de mii de romani au organizat mitinguri, ieri, in Bucuresti si alte cateva orase ale tarii, in semn de protest fata de proiectele de gratiere si de modificare a codurilor penale ale actualei puteri.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22