Iohannis, de ziua unirii: Cele mai mari amenințări nu vin din afara țării, ci din interior

Vlad Toma | 24.01.2017

Klaus Iohannis, presedintele Romaniei, a transmis astazi un mesaj, cu ocazia zilei de 24 ianuarie, in care atrage atentia ca in prezent, la fel ca in trecut, cele mai mari amenintari la adresa tarii vin din interior, nu din exterior.

Pe aceeași temă

 

"Unirea Principatelor s-a înfăptuit pentru că voinţa populară a fost auzită, înțeleasă, respectată şi aplicată de politicieni. „Unirea, naţiunea a făcut-o!” spunea Mihail Kogălniceanu. Elitele acelor vremuri au înţeles că binele unei întregi naţiuni este mai presus de intrigi şi interese mărunte.
Dar această zi este şi o lecţie a prezentului.

 

 Ca şi în trecut, cele mai periculoase amenințări nu vin din afara țării, ci mai ales din interior. Unirea a fost vocea oamenilor curajoși care au crezut în lege şi dreptate. Fiţi încrezători că împreună vom reuşi, că vom avea înțelepciunea de a face ce este corect şi bine pentru viitorul națiunii române. La mulți ani, România!", a transmis presedinte.

 

Iohannis a acuzat ieri actuala coalitie aflata la putere ca nu se ocupa de dezvoltarea Romaniei, asa cum au promis in campaniei, ci isi curata propriile dosare penale.


Presedintele i-a criticat de asemenea pe cei care au afirmat ca protestele de ieri ar fi fost o mineriada. El a atras atentia ca romanii au iesit in strada pentru ca sunt indignati din cauza intetiei de a modifica prin OUG legislatia penala.


Iohannis i-a criticat de asemenea pe "activistii si pe agitatorii" care au fugit pe la televiziuni sa le transmita oamenilor ca e o noua mineriada.

 

El i-a acuzat pe politicieni ca vor sa dea o lovitura de gratie statului de drept.


Presedintele a afirmat apoi ca tema amnistiei si gratierii a devenit una nationala si ca va initia un referendum pe aceasta tema. El a precizat ca aceste masuri nu au fost in programul PSD de guvernare si cetatenii trebuie sa decida daca sunt sau nu de acord cu ele.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22