Direcţia Juridică din CSM respinge ordonanţele pentru graţiere şi amnistie

E.b. | 24.01.2017

Direcţia Juridică din CSM respinge Ordonanţele pentru amnistie şi graţiere, conform Realitatea net. Florin Iordache, ministrul Justiţiei, a anunţat că ministerul condus de el a transmis, spre consultare, CSM-ului, ÎCCJ-ului şi Parchetului General două acte normative, unul privind graţierea, nu amnistia, şi, celălalt, referitor la deciziile Curţii Constituţionale.

Pe aceeași temă

 
 

 

Conform Ordinii de zi a Plenului aprobată şi publicată pe pagina de internet a Consiliului, în şedinţa din data de 25 ianuarie 2017, ora 15.00, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii va analiza solicitarea Ministerului Justiţiei privind avizarea Proiectului de Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului pentru modificarea şi completarea Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală şi a Proiectului de Ordonanţă de Urgenţă pentru graţierea unor pedepse.

 

 

Hotărârea Plenului va fi adusă de îndată la cunoştinţa opiniei publice, în cadrul unei declaraţii de presă.

 

Florin Iordache, ministrul Justiţiei, a anunţat că ministerul condus de el a transmis spre consultare CSM-ului, ÎCCJ-ului şi Parchetului General două acte normative, unul privind graţierea, nu amnistia şi, celălalt, referitor la deciziile Curţii Constituţionale. Preşedintele ÎCCJ a anunţat că instituţia a primit proiectele pe email, iar punctele de vedere trebuie transmise până pe 23 ianuarie. 

 

"Ministerul Justiţiei a elaborat două acte normative care sunt în dezbatere publică, au fost finalizate ieri, au fost trimise spre consultare Consiliului Superior al Magistraturii, Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi Parchetului General. Cele două acte normative vizează graţierea, şi nu amnistia, graţiere care nu vizează fapte de corupţie, fapte grave şi care vizează recuperarea prejudiciului, iar cel de-al doilea act normativ vizează hotărârile Curţii Constituţionale care stabileşte pentru anumite fapte să fie mai bine precizate", a declarat Florin Iordache, după şedinţa de Guvern de miercuri.

 

Ministrul Justiţiei a mai precizat că actele normative au fost transmise tuturor celor avizaţi, şi că, în momentul în care vor fi obţinute toate avizele, se va intra în Guvern cu aceste proiecte care vor fi publicate pe site-ul Ministerului Public.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22