Iohannis: Cu securitatea nationala nu are voie sa se joace nimeni. Voi verifica bugetul

Vlad Toma | 25.01.2017

Klaus Iohannis, presedintele Romaniei, a afirmat aseara, la Strasbourg, unde efectueaza o vizita oficiala la Consiliul Europei, ca va analiza cu maxima atentie noul buget al Guvernului Grindeanu, in special in privinta sumelor alocate de Guvern institutiilor care se ocupă cu securitatea națională.

Pe aceeași temă

 

Iohannis a afirmat ca asteapta noul proiect de buget, deoarece PSD pare sa fi reluat discutiile pe aceasta tema desi initial au anuntat ca aveau deja unul.

 

"Un punct extrem de important va fi bugetul pe securitate nationala si asta nu inseamna numai Armata. Securitatea nationala este asigurata de fortele armate, care sunt evident Armata, fortele Ministerului de Interne, serviciile secrete. O sa ma uit cu mare atentie pentru ca indiferent de jocurile politice, cu securitatea nationala nu are voie sa se joace nimeni, nici macar cei care au impresia ca ei conduc acum lucrurile", a afirmat presedintele Iohannis, avertizand impotriva unor taieri de buget care ar fi facute pentru ca unii sa isi ia revansa din punct de vedere politic.

 

Liviu Dragnea, presedintele PSD, a declarat acum cateva zile la Romania Tv ca fiecare ministru va fi chemat astazi pentru a discuta bugetul, din cauza nemultumirilor existente. Dragnea a precizat ca lucrurile pe care le-a discutat la plecarea din tara nu s-au reflectat in proiectul final al bugetului.

 

Presedintele Iohannis efecteaza in aceste zile o vizita oficiala la Consiliul Europei, la Strasbourg, unde va avea intrevederi cu mai multi oficiali europeni si va participa la mai multe evenimente.

 

Iohannis va avea întrevederi cu Secretarul General al Consiliului Europei, Thorbjørn Jagland, cu Preşedintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Pedro Agramunt, cu Preşedintele Comisiei Europene pentru Democraţie prin Drept (Comisia de la Veneţia) a Consiliului Europei, Gianni Buquicchio, şi cu Preşedintele Curţii Europene a Drepturilor Omului, Guido Raimondi.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22