PNL incepe procedurile pentru revocarea lui Ciorbea: Executant umil al intereselor PSD

Vlad Toma | 26.01.2017

Raluca Turcan, presedinte PNL, a declarat astazi ca partidul sau va incepe demersurile pentru revocarea lui Victor Ciorbea din functia de Avocat al poporului.

Pe aceeași temă

 

"Am decis sa incepem demersurile de revocare din functie a Avocatului poporului, domnul Victor Ciorbea. Nu respecta legea care sta la baza functionarii institutiei Avocatului poporului, a politizat aceasta institutie si s-a comportat ca un vasal al PSD, ca un executant umil al intereselor PSD," a afirmat Turcan.

 

Ea a dat cateva exemple de situatii in care Ciorbea nu si-a facut datoria asa cum ar trebui: "Va mentionez lipsa de reactie pe ordonanta privind migratia primarilor, va mentionez reactia exagerata dupa cativa ani de sanctionare a unei norme care interzice condamnatilor sa faca parte din Guvern. Si, de asemenea, modul public in care Victor Ciorbea raspunde solicitarilor si asteptarilor PSD, in dispret fata de cetatenii pe care ar trebui sa-i reprezinte in fata institutiilor statului", a afirmat presedinta PNL.

 

Ea a mai spus ca "Avocatul poporului trebuie sa fie reprezentantul cetatenilor in raportul cu instituiile statului" si a precizat ca "vom solicita inceperea procedurilor de revocare pentru ca in functia de Avocat al poporului sa ajunga o persoana profesionista, de probitate morala, o persoana care sa respecte in primul rand oamenii."

 

Turcan a precizat ca procedura in acest caz consta in depunerea la Birourile Permanente Reunite a unei solicitari ca pe ordinea de zi a primei sedinte de plen reunit a Camerei Deputatilor si Senatului sa fie pusa revocarea lui Victor Ciorbea.

 

Aceasta masura are insa nevoie de votul majoritatii parlamentarilor prezenti, in conditiile existentei unei majoritati PSD/ALDE.

 

***

 

In urma decizia lui Victor Ciorbea, Avocatul Poporului, de a ataca la Curtea Constitutionala a Romaniei legea 90/2001, cea care l-a impiedicat pe Liviu Dragnea, presedintele PSD, sa ajunga in functia de premier, in mediul online a fost initiata o petitie in care se cerea demisia lui Ciorbea. Petitia a adunat 146 000 de semnaturi. Au existat de asemenea proteste in Bucuresti si in Cluj, organizatorii acestora cerand demisia lui Ciorbea.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22