Ambasada Canadei: DNA, rol esential în România. Progres, în ciuda circumstanțelor dificile

Vlad Toma | 26.01.2017

Ambasadorul Canadei în România anunta astazi ca ambasadorul Canadei in Romania, Kevin Hamilton, s-a intalnit cu Laura Codruţa Kovesi, sefa DNA. Ambasadorul a transmis, in urma acestei intalniri, ca DNA are un rol essential in Romania si ca activitatea anticoruptie trebuie sa continue, spre binele societatii romanesti.

Pe aceeași temă

 

"În cadrul unei întâlniri foarte productive, am analizat modalitățile prin care Canada poate sprijini activitatea DNA, inclusiv prin furnizarea de expertiză tehnică și juridică", a declarat ambasadorul Hamilton, conform unui comunicat al ambasadei.

 

"În orice societate democratică, cetăţenii se bazează pe existenţa unor instituții de încredere care protejează statul de drept și care lucrează pentru a se asigura că persoanele publice care se angajează în practici corupte sunt trase la răspundere. În acest sens, DNA are un rol esenţial pentru România," se mai arata in comunicatul citat.

 

Ambasadorul Hamilton a salutat de asemenea progresele inregistrate de DNA, considerand ca acestea au fost facute "în ciuda circumstanțelor dificile cu care se confruntă și a unei rezistențe active din partea unora."

 

Ambasada Canadei mentioneaza de asemenea rapoartele emise de Transparency International și de Comisia Europeană care aratau îmbunătățiri semnificative in materie de justitie, pe parcursul anului trecut, exprimandu-si speranta ca aceasta tendinta va continua.

 

"Ambasadorul a dat asigurări Procurorului Şef al DNA că, în calitate de prieten, partener și aliat al României, Canada va continua să manifeste un interes activ faţă de activitatea DNA și faţă de lupta împotriva corupției în această țară," anunta Ambasada Canadei.

 

"Românii merită integritate sporită din partea instituțiilor, a funcționarilor publici și din partea reprezentanților lor aleși," a transmis ambasadorul Hamilton.


 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22