Consiliul Fiscal are rezerve faţă de evoluţia veniturilor bugetare: Sunt supraevaluate

E.b. | 28.01.2017

Consiliul Fiscal arată că evaluarea preliminară pe care a făcut-o asupra bugetului indică o potențială supraevaluare a veniturilor bugetare, concomitent cu o probabilă subevaluare a cheltuielilor curente. Acest fapt înclină „puternic balanța riscurilor în sensul înregistrării în execuție a unui deficit mai mare decât cel proiectat în lipsa unor măsuri corective”.

Pe aceeași temă

 

 

Consiliul Fiscal, o autoritate independentă înfiinţată în baza Legii responsabilitatii fiscal-bugetare, își propune să sprijine activitatea Guvernului și a Parlamentului în cadrul procesului de elaborare și derulare a politicilor fiscal-bugetare şi să promoveze transparenţa şi sustenabilitatea finanţelor publice.

 

 

Consiliul Fiscal a publicat opinia preliminară cu privire la legea bugetului 

 

Instituţia menţionează că opinia este "preliminară", deoarece noua variantă a bugetului a fost primită de Consiliu vineri dimineaţă.

 


Evaluarea preliminară a Consiliului fiscal indică o potențială supraevaluare  a  veniturilor  bugetare, concomitent cu o probabilă subevaluare a cheltuielilor curente, ceea ce este de  natură să încline puternic balanța riscurilor în sensul înregistrării în execuție a unui deficit mai mare decât cel proiectat în lipsa unor măsuri corective, conform opiniei preliminare a Consiliului Fiscal.

 

 

Prima variantă a bugetului fusese trimisă pe 23 ianuarie 2017, dar, potrivit instituţiei, proiectul de buget a suferit modificări importante faţă de varianta iniţială.

 

„ 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22