La dezbaterea despre grațiere, organizată de ministrul Justiției, presa nu are acces VIDEO

E.b. | 28.01.2017

Florin Iordache, ministrul Justiţiei, a declarat, referitor la cele două proiecte de Ordonanţă de Urgenţă privind graţierea şi modificarea Codurilor Penale (percepute şi drept o dezincriminarea mascată) că le-a scris "împreună cu consiliera să". Totodată, spune el, le-a susţinut şi în perioada în care era deputat.

Pe aceeași temă

   

UPDATE: Ulterior, Ministerul Justiţiei a dat un comunicat ambiguu.

 

Precizare cu privire la Informarea de presa din data de 27 ianuarie 2017 referitoare la dezbaterea publică din 30 ianuarie a.c.

 

Precizăm faptul ca persoanele care au solicitat în perioada 26 - 27 ianuarie a.c. sa participe la dezbaterea publică organizată de Ministerul Justiției în data de 30 ianuarie 2017, începând cu ora 10.00, pe marginea proiectului de Ordonanță de Urgență a Guvernului pentru modificarea și completarea Codului Penal și a Codului de Procedură Penală, precum și a proiectului de Ordonanță de Urgență a Guvernului privind grațierea unor pedepse, sunt aşteptate începând cu ora 09,30 la intrarea B, aflată pe str. Apolodor, nr. 17, sect. 5, București.

Dezbaterea va fi urmată de o declarație de presă susținută de conducerea Ministerului Justiției, se arată în comunicatul Ministerului Justiţiei.

 

Nu este încă foarte clar dacă presa va fi admisă la dezbatere. Circulă însă informaţia că ziariştii pot participa la dezbatere, dar fără camere de luat vederi, pentru că spaţiul ar fi neîncăpător.


 

Ştirea inţilală/ Acum, susţine Florin Iordache, îşi asumă ordonaţele în calitate de ministru.

 

Ministerul Justiţiei va organiza, luni, o dezbatere pe tema celor două proiecte de ordonanţă.  La dezbaterea de luni, 30 ianuarie, presa nu poate să participe.


 
Deocamdată, Florin Iordache continuă să viziteze închisorile, în vederea dezbaterii publice de luni, la care s-au înscris peste 200 de persoane. Toate ar putea să îşi spună punctul de vedere, chiar dacă iniţial numărul era limitat la 50. 

 

"La dezbatere vor participa şi oameni care vor susţine ordonanţele", a afirmat Florin Iordache.


Nu s-ar fi decis încă dacă graţierea, dezincriminarea mascată a abuzului în serviciu şi conflictului de interese vor fi adoptate prin OUG sau trecute prin Parlament - procedura asumării răspunderii.


Sunt foarte mulţi care vor veni acolo şi vor susţine aceste două acte normative. Ceea ce mă interesează pe mine este să avem două acte normative coerente, iar decizia Guvernului să fie în consecinţă - ne asumăm răspunderea, mergem în procedură de urgenţă, mergem ca proiecte de lege”, a declarat Florin Iordache, conform Digi24.ro.


 

 

Atâta timp cât sunt ministrul justiţiei şi este o iniţiativă a mea ca deputat şi apoi asumată ca ministru, nu cred că trebuia să cer voie cuiva”, a declarat ministrul, întrebat dacă a vorbit despre aceste inițiative cu liderul PSD, Liviu Dragnea.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22