Grindeanu acuză «politizarea» protestatarilor: Opinii «distorsionate», «mesaje jignitoare»

E.b. | 29.01.2017

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, duminică, la Antena 3, că susţine libera exprimare în mod paşnic, dar a observat la protestele din ultima săptămână opinii "distorsionate". „Multe dintre opinii au avut distorsiuni, pentru că a contat sursa sau modul în care au fost prezentate”, susţinea premierul.

Pe aceeași temă

 
 

 

În opinia lui Grindeanu, protestele sunt însoţite de mesaje jignitoare, pe o "tonalitate" mult prea ridicată, şi a adăugat că există "lucruri clar politice" în aceste proteste. El a criticat şi prezenţa de săptămâna trecută a lui Klaus Iohannis la proteste, afirmând că a fost o "surpriză neplăcută".

 

Multe dintre opinii au avut distorsiuni, pentru că a contat sursa sau modul în care au fost prezentate”, susţinea premierul.

 

Eu cred în libertatea de expresie, dar această libertate trebuie să fie însoțită de bun-simț. Nu cred în jigniri(...). Am urmărit tot ce s-a întâmplat și ce s-a strigat(...). Pentru mine a fost o surpriză neplăcută prezența președintelui în stradă, săptămâna trecută”, a adăugat premierul, conform Antena3.ro.

 

Zeci de mii de oameni au ieşit în stradă împotriva amnistiei şi graţierii au loc duminică seara în Bucureşti, în alte 22 de oraşe ale ţării - Alba Iulia, Arad, Bacău, Baia Mare, Braşov, Buzău, Cluj, Timişoara, Constantă, Craiova, Galaţi, Iaşi, Deva, Focşani, Piteşti, Ploieşti, Sibiu, Satu Mare, Alexandria, Turda Târgu Jiu şi Râmnicu Vâlcea. 8 proteste sunt programate duminică şi în diaspora - la Bruxelles, Copenhaga, Paris, Chişinău, Bordeaux, Hamburg, Londra şi Zurich.

 

Graţierea, despre care vorbeşte Grindenu, nu există în programul de guvernare

 

 

Încercările Guvernului de a graţia infractori şi a modifica codurile penale, de care ar putea beneficia în primul rând politicienii corupţi, nu au fost trecute în programul de guvernare.

 

 Întrebat despre criticile - venite inclusiv din partea preşedintelui Iohannis - privind absentă din programul de guvernare al PSD a problemei graţierii, Grindeanu a susţinut că acest lucru este prevăzut în programul Executivului: "Există în programul de guvernare: am spus în Parlament că îmi doresc să trăiesc într-o ţară normală, unde să existe un sistem judiciar normal, unde să se aplice legea, iar cetăţeanul când merge în faţa judecătorului să ştie că merge nu doar, aşa, într-o poziţie de inferioritate cu cel care îl acuză, ci într-o balanţă puternică."

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22