Italia: Campanie-șoc de denigrare a refugiaților, iniţiată de CasaPound (extrema dreaptă)

E.b. | 31.01.2017

Activiști ai unui grup de extremă dreapta din Italia, CasaPound, au desfășurat în noaptea de luni spre marți zeci de bannere în întreaga țară pentru a-și arăta disprețul față de refugiați. Grupul, moștenitor al fascismului italian, susține că are 6.000 de activiști și numără câțiva aleși locali.

Pe aceeași temă

 
 

Această acţiune se desfăşoară în plină controversă declanșată de ordinul executiv antiimigrație semnat de președintele american Donald Trump, transmite AFP, preluată de Agerpres.

 

"Cine fuge de război, abandonându-și părinții, soția și copiii nu merită respect", stătea scris pe bannerele instalate în marile orașe, dar și în mici localități, din nordul până în sudul Italiei, așa cum arată fotografii postate de CasaPound pe Facebook.

 

"Poate că unora mesajul nostru li se va părea șocant. Dar toți cei care nu și-au făcut din ipocrizie stindard știu că nu e posibil să-i pui pe același plan pe cel care își abandonează țara și familia și pe cel care luptă pentru libertatea poporului său", a susținut CasaPound într-un comunicat.

 

Grupul, moștenitor al fascismului italian, susține că are 6.000 de activiști și numără câțiva aleși locali, dar rămâne cu totul marginal la nivel național. În ultimii ani, CasaPound s-a apropiat de Liga Nordului, partidul antieuro și antiimigrație condus de Matteo Salvini.

 

Acesta din urmă, foarte prezent pe rețelele sociale, și-a exprimat de altfel un sprijin apăsat pentru ordinul executiv antiimigrație semnat de Donald Trump, criticându-i cu virulență pe opozanți.

 

"Americanii au votat, Trump a câștigat și a făcut ce a promis. Manifestanții împotriva președintelui sunt de rea-credință, nu acceptă democrația", a scris Salvini pe Twitter. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22