Klemm către Cioabă, care s-a oferit ca ţiganii români să construiască zidul cu Mexicul

Dora Vulcan | 31.01.2017

Ambasadorul SUA Hans Klemm a declarat marti, la o intalnire cu presa gălăţeană, că nu este în temă în legătură cu scrisoarea autointitulatului rege international al romilor, Dorin Cioaba, care i-ar fi propus presedintelui american Donald Trump ca ţiganii români să construiască zidul dintre SUA si Mexic, dar ca probabil liderul de la Casa Alba ar prefera ca americanii sa fie cei care să construiască, totuşi, zidul.

Pe aceeași temă

 

 

"Este o noutate pentru mine, nu cunosteam acest lucru. Nu pot sa comentez, insa pot spune ca din declaratiile anterioare ale presedintelui Trump probabil ca ar prefera ca americanii sa construiasca acest lucru", a spus Klemm, citat de Agerpres.

 

 

Autointitulatul rege international al romilor Dorin Cioaba i-a transmis o scrisoare presedintelui american Donald Trump in care precizeaza ca romii vor sa munceasca la construirea zidului dintre SUA si Mexic, deoarece acestia nu au de lucru si situatia lor financiara este ''foarte precara''.

 

Cioaba ii mai spune presedintelui Trump ca romii, care sunt buni mestesugari in prelucrarea fierului, se ofera sa lucreze la un pret scazut.

 

''Cu ocazia investirii dumneavoastra in functia de Presedinte al Statelor Unite ale Americii, natiunea romilor pe care o reprezint va transmite sa aveti putere in munca ce o veti depune, iar Dumnezeu sa va Binecuvanteze deciziile pe care le veti lua cu privire la pace si prosperitate la nivel international. Totodata doresc sa va asiguram ca natiunea pe care o reprezint va poate sprijini in proiectele dumneavoastra; iar prima oferta de colaborare pe care o lansam este aceea de a executa, impreuna cu membrii etniei, zidul dintre America si Mexic. Oferta de executie este la un pret scazut datorita faptului ca natiunea roma nu are de lucru iar situatia financiara a romilor este foarte precara. Nu in utimul rand va aducem la cunostinta ca romii sunt buni mestesugari in prelucrarea fierului, putand astfel executa si proiecta lucrarea pe care doriti sa o realizati'', se arata in scrisoare.

 

Presedintele american Donald Trump a semnat pe 25 ianuarie ordinul executiv privind constructia unui zid la granita dintre Statele Unite ale Americii si Mexic, care are o lungime de aproximativ 3.200 de kilometri. Presedintele SUA a afirmat, intr-un interviu difuzat recent de televiziunea ABC News, ca lucrarile la zidul de la frontiera vor incepe in urmatoarele sase luni, iar planificarea acestora va demara imediat.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22