Dragnea a dat ordin guvernului să rezolve mai repede cu ordonanţele "într-un fel sau altul"

Dora Vulcan | 31.01.2017

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a spus marti seara ca vrea ca guvernul sa decida mai repede, "intr-un fel sau altul", in privinta ordonantelor privind gratierea si modificarea codurilor penale. "Va asigur ca, daca o sa avem ceva adoptat de la Guvern pe tema asta, o sa comentez. Ce astept eu si toti care au votat asteapta - sa decida. Ori ia o decizie ca nu decid nimic, ori iau o decizie ca adopta ceva, dar sa decida pentru ca nu se mai vorbeste de temele economice", a spus Dragnea.

Pe aceeași temă

 

 

"In tot acest baraj de comunicare nu mai putem sa discutam. Rugamintea mea este decida acest lucru intr-un fel sau altul. Sa decida lucrurile in care cred ei, nu in care cred altii. Trebuie sa inteleaga ca reprezinta un guvern legitim. (...) Vreau sa aiba puterea de a lua decizii, nu impins de la spate. As dori ca saptamana viitoare sa nu mai vorbim despre a fi sau a nu fi. Sa decida saptamana asta, intr-un fel sau altul", le-a spus Liviu Dragnea jurnalistilor.

 

Acesta a subliniat ca vrea sa vada intai ordonantele ca sa inteleaga "de ce a iesit lumea in strada", dupa ce, pe 22 ianuarie, imediat dupa prima seara de proteste, a vorbit despre "o noua mineriada, o manifestatie neautorizata impotriva guvernului Romaniei, impotriva ordinii constitutionale si impotriva votului popular din 11 decembrie".

 

"Nu sunt sigur ca forma aia este cea care va intra vreodata in guvern. Ma abtin sa comentez, pentru ca s-ar putea sa comentez ceva care s-ar putea sa nu existe deloc.

 

Sunt suparat ca este o perioada de timp de o saptamana, doua saptamani, in care in loc sa comunicam temele economice pe care le indeplinim, nu mai avem loc, pentru ca la fiecare intalnire eram intrebat despre aceste lucru - ceea ce trebuie sa se inchida, subiectul asta, intr-un fel sau altul", a mai precizat Dragnea, marti.

 

Nu in ultimul rand, liderul PSD a mentionat ca vrea ca Guvernul sa fie lasat "sa-si exercite prerogativele constitutionale".

 

"N-am inteles exact care este supararea. Pe de o parte, presedintele CEDO spune public ca Romania trebuie sa ia masuri. Romania poate lua sau nu.

 

(...) Pe de alta parte, am primit mai multe mesaje directe si mult mai multe indirecte de la sustinatorii PSD, care vor ca Guvernul sa fie lasat sa-si exercite prerogativele constitutionale, pentru ca i-au votat", mai spune liderul PSD.

 

 

 

Cronologia declaraţiilor lui Dragnea  

 

- 24 ianuarie: Dragnea spunea ca nu stie nimic despre ordonantele pe justitie.

 

- 25 ianuarie: Dragnea sustinea ca nu scapam de amenda de la CEDO daca in cateva luni nu luam masuri, inclusiv gratierea.

 

- 26 ianuarie: Dragnea spunea in continuare ca nu are habar de ordonanta gratierii.

 

- 27 ianuarie: Dragnea atragea atentia Guvernului ca asteapta ceva legat de ordonante - "sa fie hotarati, sa isi asume raspunderea".

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22