LIVE! Guvernul inconjurat de aproape 15.000 de protestatari. ”Jos Guvernul! Hoții!”

Dora Vulcan | 31.01.2017

Ultima estimare, orele 00.49: 20.000 de oameni s-au adunat în Piața Victoriei ca să protesteze față de adoptarea, pe furiș, înainte de miezul nopții, a ordonanțelor grațierii și amnistiei mascate, prin care se modifică Codul penal si prin care se excepteaza de la infractiunea de abuz in serviciu cei care emit ordine si ordonante, adica prin care membrii guvernului se protejeaza pe ei de abuzurile pe care tocmai le comit. Dupa declanasarea protestului, membrii guvernului s-au baricadat în guvern. Victime colaterale sunt și jurnaliștii - care au transmis până în ultima clipă conferința ministrului de Justiție si care au ramas captivi in Palatul Victoria, transmite corespondentul Realitatea TV, care a amintit ca gratiile de la Guvern nu au mai fost folosite de la mineriade.

Pe aceeași temă

 

In Bucuresti sunt 20.000 de oameni, 2.000 la Sibiu, 5.000 la Cluj, 2.000 la Timisoara si 1.500 la Brasov. Alte mii de persoane sunt in strada si in alte orase din tara.

 

 01:05 La fata locului au sosit mai multi jandarmi echipati si incearca sa ii adune pe protestatari de pe strazile laterale. Manifestantii i-au primit cu huiduieli, reprosandu-le ca apara hotii si ca au depus un juramant sa apere tara. Potrivit informatiilor HotNews.ro, la ora aceasata in cladirea Guvernului nu se mai afla nici premierul si nici unul dintre ministrii cabinetului. Calea Victoriei e blocata de excavatoare pentru  a nu permite intrarea protestatarilor in  Piata  Victoriei.

 

00:52  Se striga "Nu scapati" si ”jandarmeria apara hotia". Zeci de jandarmi sunt pozitionati in piata Victoriei. De la megafoane se striga "Fara violenta" si ca jandarmii isi fac doar datoria. Se striga "Dragnea, nu uita, te asteapta Rahova" si "Chemati elicopterul". La poarta dinspre strada Paris vin noi trupe de jandarmi.

 

00:41 Numarul manifestantilor a ajuns la 15.000. Multa lume se misca pe lateral. Se huiduie si multi alearga. Se striga "Iesi afara, javra ordinara".
 

00:33 Jandarmii au dat cu gaze lacrimogene la intrarea de pe strada Paris dupa ce un grup de protestatari a incercat sa forteze intrarea in curtea guvernului

 

00.50 - Ultima estimare: 12 000 de oameni în Piața Victoriei iar numărul lor continuă să crească.

 

 

00.30 - Hotnews și Digi 24 aproximeaza ca in Piata Victoriei sunt in acest moment cca 10 000 de persoane.

 

00.24-  Oamenii striga "Tradatorii", "Hotii", "Demisia", "Jos Guvernul", "Iesi afara, javra ordinara", "Sobolanii" sau "PSD, ciuma rosie".

 

 

 

 

00.01 - Străzile Kiseleff, Victoriei, Paris (zone de acces spre Guvern)- blocate, transmite corespondentul Digi 24.  Sunt filtre ale Poliției și Jandarmeriei care interzic accesul.

 

23.38 - Clădirea Monitorului Oficial, unde urmează să se publice ordonanța, a fost incercuita de trupe antitero, deși în fața sediului MO nu se află niciun protestatar, transmite Realitatea TV care citează SMS-un unui telespectator.

 

23.30 - Corespondentul Realitatea TV transmite că protestarii sunt blocati la Piata Romana pentru ca fortele de ordine nu le-ar permite accesul catre Piata Victoriei, unde se afla sediul guvernului.

 

23:22 - La Guvern s-au ridicat gratiile. Jandarmii au impanzit zona, anunta Realitatea TV. Jurnaliștii au rămas și ei captivi în sediul Guvernului.

 

23:14 - Klaus Iohannis a transmis pe Facebook un mesaj dupa ceea ce s-a intamplat marti seara in sedinta de Guvern.

 

23:12 - "Jaf la ceas de seara", scrie pe pancarta unui barbat care protesteaza in Capitala, transmite ziare.com

 

23:11 - "PSD, ciuma rosie!", striga oamenii in fata Guvernului.

 

 

22:57 - "Daca va pasa, iesiti din casa", striga protestarii printre fluieraturi si huiduieli. Numarul celor din Piata Victoriei creste de la un minut la altul. "DNA, sa vina sa va ia", striga acestia, transmite ziare.com.

 

 

22:54 - Oamenii au iesit in strada si la Iași, TImișoara, Brașov, Cluj, Sibiu

 

 

22:53 - Protestatarii cer demisia Guvernului. "Demisia! Demisia!", striga oamenii. "Hotii! Hotii" și ”Scârbelor, ieșiți afară!”  mai striga protestatarii.

 

 

 23.15 - Un protest spontan s-a declansat marti noaptea in Piata Victoriei. Circa 1500 de oameni sunt deja in Piata Victoriei, transmite Hotnews.ro. Se scandeaza "Scirbelor, iesiti afara" 

 

 

Proteste si in tara

 

Oamenii continuă să vină la protestele care au loc în toate marile oraşe. La Cluj-Napoca sunt 3.000, 2.000 la Sibiu, peste 1.500 la Timişoara. Alte oraşe în care au loc proteste: Oradea, Arad, Constanţa, Braşov, Craiova.

 

Proteste au loc în foarte multe oraşe din ţară. Peste o mie de manifestanţi au ieşit în Piaţa Unirii din Iaşi, de exemplu, şi cam tot atâţia în Piaţa Victoriei din Timişoara şi la Cluj-Napoca. Circa 1.500 de oameni protestează în Piaţa Mare din Sibiu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22