Filmul unei zile negre. Guvernul Dragnea-Grindeanu a dat o lovitura de gratie Justitiei

E.b. | 01.02.2017

Ordonanţa de modificare a codurilor penale nu a fost inclusă pe o ordine de zi suplimentară a şedinţei de guvern de marţi seară. Ministrul Justiţiei a prezentat documentele, le-a citit şi le-a împărţit şi celorlalţi miniştri.

Pe aceeași temă

 

 

Pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern care a început la ora 19.45 erau trei acte normative: proiectul legii bugetului de stat pe anul 2017, proiectul legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2017 şi proiectul de lege pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificați în cadrul fiscal-bugetar pe anul 2017, conform Digi24.

 

Săptămâna aceasta era anunţată o altă şedinţă joi în care urmau să fie aprobate şi alte acte normative care erau de aprobat.

 

În şedinţă, premierul a prezentat ordinea e zi cu cele trei acte normative, s-au citit şi a întrebat dacă mai are cineva ceva de spus. Ministrul Transporturilor a prezentat HG pentru transportul gratuit pe CFR pentru studenţi.

 

Apoi, ministrul Justiţiei a anunţat că mai are el trei acte normative şi a început să le citească.

 

În acest timp, secretarii de şedinţă au început să împartă materialele pe masa tuturor miniştrilor de cabinet pentru ca aceştia să aibă texte în faţă. Aceste proiecte nu au fost incluse pe o ordine de zi suplimentară.

 

Miniştrii au aflat atunci pentru prima dată de aceste acte care au fost şi adoptate.

 

Cu toate acestea, niciunul dintre ministrii guvernului marioneta Dragnea - Grindeanu nu a avut nimic de spus, nu a protestat, nu s-a opus loviturii ce urma sa fie data Justitiei din Romania, asa cum a precizat ministrul Finantelor.

 

Nimeni nu s-a opus, nimeni nu a facut comentarii, a declarat ministrul Finantelor, Viorel Stefan, conform ziare.com.

 

In plus, inca doi ministri par sa fi fost implicati in aceasta poveste fara sa fi stiut exact de la inceput. Iordache a anuntat in timpul conferintei ca ordonanta are avizul Ministerului de Interne si pe cel al Ministerului de Externe.

 

Insa CSM a dezvaluit marti noapte ca documentul este semnat pe ultima pagina doar de ministrul Justitiei. Acolo sunt trecuti, ca avizand favorabil, ministrul de Interne, Daniela Carmen Dan, si ministrul de Externe, Teodor Melescanu, fara ca pe document sa existe semnaturile celor doi ministri.
 

 

 
 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22