Proteste masive la Timişoara, Cluj, Iasi, Sibiu şi in alte oraşe faţă de ordonanţe

E.b. | 01.02.2017

Mai multe proteste au loc în această seară în Bucureşti, dar şi în alte oraşe din ţară, ca a urmare a adoptării de către Guvern a Ordonanţei de Urgenţă privind modificarea codurilor penale.

Pe aceeași temă

 

UPDATE: Zeci de mii oameni din mai multe orase ale tarii au iesit in strada pentru a protesta fata de actele normative adoptate marti seara privind codurile penale si gratierea.

 
UPDATE: 21:45 Oamenii protesteaza in 50 de orase ale tarii, potrivit Digi24.
 
 

UPDATE:21:30 Aproximativ 200.000 de persoane protesteaza, miercuri seara, in principalele orase ale tarii. Numarul protestatarilor a ajuns, la ora transmiterii acestei stiri, la 25.000 de persoane la Cluj-Napoca si 20.000 la Timisoara. La Sibiu si la Iasi sunt peste 10.000 de persoane care cer retragerea Ordonantei de Urgenta vizand modificarea codurilor penale si a proiectului de lege privind gratierea, relateaza news.ro.


UPDATE: 21:00 Sute de oameni protesteaza si la Deva si la Sfantu Gheorghe. S-au purtat pancarte pe care scria, printre altele, 'Rusine', 'Jos hotii', 'Refuz acest abuz', 'Noaptea, ca hotii', 'Liber la furat', 'Ne-ati mancat trecutul, ne salvam viitorul', 'Dragnea nu uita, Romania nu-i a ta', 'De hoti ne-am saturat, vrem un stat curat', 'Keep calm, dar nu ceda'.


UPDATE: 20:50 Oameni continua sa se alature coloanelor de protestatari din tara. Astfel, potrivit news.ro, la aceasta ora la Sibiu si la Iasi sunt peste 10.000 de persoane.


UPDATE: 20:45 Aproximativ 4.000 de persoane protesteaza miercuri seara in centrul municipiului Ploiesti, in zona in care se afla sediile principalelor partide politice, inclusiv cel al PSD, in zona fiind blocata circulatia autoturismelor si mijloacelor de transport in comun. Initial, protestatarii s-au adunat in zona Palatului Administrativ, dupa care au plecat in mars spre sediul PSD pe care l-au pichetat. Coloana de manifestanti s-a deplasat ulterior pana in zona de nord a orasului si inapoi. Ulterior, peste 4.000 de manifestanti s-au adunat din nou in fata pe sediului PSD, unde au scandat lozinci impotriva acestui partid si au cerut demisia Guvernului.


Manifestantii au blocat strada care trece prin fata sediului partidului, dar si o parte a bulevardului Republicii, una dintre principalele artere de circulatie ale orasului. Fortele de ordine au dispus blocarea circulatiei pe o parte a bulevardului, masura afectand circulatia si pe o parte dintre traseele de transport in comun, unele fiind blocate, iar altele deviate. Protestatarii au steaguri de mari dimensiuni si afiseaza pancarte cu mesaje antiguvernamentale si anti PSD, scandeaza "Hotii, hotii" si intoneaza imnul de stat.

 

UPDATE: 20:40 Potrivit estimarilor,  in marile orase din tara, fara Capitala, au iesit in strada in jur de 100.000 de oameni.


UPDATE: 20:30  In Cluj in aceste momente sunt 25.000 de oameni in strada


UPDATE: 20:20 La Iasi peste 7.000 au iesit in strada


UPDATE: 20:15 Aproximativ 20.000 de oameni protesteaza, la ora transmietrii acestei stiri, in centrul municipiului Cluj-Napoca, dupa ce initial in Piata Unirii din oras se adunsera peste 4.000 de oameni. Manifestantii au plecat in mars pe Bulevardul Eroilor spre cartierul Marasti, circulatia fiind blocata pe mai multe strazi din centrul orasului.

Initial, in Piata Unirii din Cluj erau peste 4.000 de oameni, acestia incepand sa se adune de la ora 18.00. Cei mai multi dintre manifestanti sunt studenti. O coloana de aproximativ o mie de studenti a plecat in coloana din campusurile din oras si s-a alaturat protestatarilor, tinerii strigand ”6, 6, vin studentii”.
 
 

UPDATE: 20:05 Aproximativ 1.000 de oameni protesteaza si la Suceava, in fata Prefecturii si a sediului PSD. Potrivit relatarilor protestatarilor de pe Facebook, in sediul PSD s-au stins toate luminile cand oamenii au inceput sa scandeze.

 

***********************


La Timişoara, numărul manifestanţilor adunaţi în Piaţa Operei din Timişora este de peste 15.000. Este cel mai mare protest care a avut loc la Timişoara în ultimii 27 de ani. Oamenii strigă: „Abrogaţi şi plecaţi”. 

 

La Cluj-Napoca, circa 25.000 de oameni sunt în stradă şi scandează ”Haideţi cu noi!”, ”Nu vă fie frică, poporul se ridică”, ”Dragnea, nu uita, România nu e a ta!”, ”Uniţi, salvăm toată România!”. Mulţimea se află în faţa Teatrului Naţional din Cluj-Napoca, conform adevarul.ro

 

 

 

 

La Iaşi, peste 8.000 de oameni pleacă înspre Bulevardul Ştefan cel Mare

 

În Sibiu, peste 6.000 de oameni au ieşit în stradă în Sibiu, după cum arată Turnul Sfatului. Se scandează „Iohannis, nu uita, Sibiul e de partea ta“ sau „DNA, DNA, să vină să vă ia“. 

 

La Alba Iulia, numărul manifestanţilor a crescut la circa 4.000. Oamenii au plecat în marş prin oraş şi cântă imnul naţional. 

 

La Braşov peste 4.000 de protestatari au ajuns în Piaţa Sfatului şi oamenii continuă să vină deşi afară este frig, iar temperaturile sunt negative. În Piaţa Sfatului este şi sediul PSD Braşov, iar protestatarii au strigat: Hoţii, Hoţii şi au huiduit minute bune. 

 

La Craiova, peste 4.000 de protestatari au plecat din Piaţa Mihai Viteazul către Primăria Craiova. 

 

La Baia Mare peste 2.000 de oameni sunt acum în faţa sediul PSD şi huiduiesc 

 

La Suceava, 1.000 de oameni au ieşit în stradă. Jandarmii i-au împiedicat pe oameni să protesteze în faţa sediului PSD 

 

În Galaţi, peste 1.000 de oameni s-au adunat în centrul oraşului pentru a cere demisia Guvernului: „Să vă fie frică!” 

 

La Satu Mare numărul manifestanţilor a ajuns la circa 500. 

 

La Constanţa, peste 500 de persoane strigă Jos cu ordonanţa“, „Nu scăpaţi“, „Ruşine să vă fie“, „Hoţii legaţi, nu graţiaţi“. Printre ei sunt părinţi cu mulţi copii. 

 

La Tulcea, peste 1.000 de oameni au ieşit în Piaţa Civică, de unde au plecat în marş prin oraş. 

 

La Brăila, cei peste 400 de protestatari s-au încolonat şi au plecat în marş spre Bariera Călăraşilor, scandând în continuare lozinci anti-guvernamentale. Coloana se deplasează pe trotuar, fără a bloca traficul rutier. 

 

La Arad, sute de protestatari au pornit în marş spre Podgoria. la Turnu Severin circa 500 de oameni s-au adunat în faţa Prefecturii, înarmaţi cu pancarte pe care scrie „Prostia ucide”, „Marţea neagră, again”, „Refuz acest abuz”, „Mai am un singur dor, Dragnea scriitor” ori „În democraţie hoţii stau la puşcărie”. 

 

La Buzău, oamenii sunt aşteptaţi la protest în Piaţa Dacia, cu începere de la ora 18.00. 

 

Piteştenii ies în piaţa Milea. Mitingul, programat să înceapă la ora 18.30

 

La Focşani, 400 de persoane s-au adunat în Piaţa Unirii, la protest Zălăuanii s-au alăturat protestatarilor din celelalte oraşe ale ţării, 400 de oameni adunându-se pe platoul de marmură din faţa Prefecturii. 

 

Bistriţenii au început să iasă în stradă încă de la ora 15.00. 

 

La Botoşani protestele vor începe la ora 18.00 în Piaţa Revoluţiei. 

 

Aproximativ 30 de persoane s-au strâns miercuri după-amiaza în faţa Prefecturii Olt, locul tradiţional de proteste.

 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22