Ana Blandiana: In această catastrofă binele este extraordinara trezire la conştiinţa morală

Fara Autor | 01.02.2017

Acest guvern de marionete , mânuite de un păpuşar de provincie, sparge unitatea dintre votul democratic şi statul de drept şi transformă democraţia din România într-un instrument al satisfacerii celor mai joase interese personale, scrie poeta Ana Blandiana intr-o postare pe facebook.

Pe aceeași temă

 

 

 

Dincolo de dispreţul şi chiar de ura faţă de actul de justiţie în sine care se simte în spatele grabei isterice a schimbării codului penal, dincolo de sfidarea sfruntată a sutelor de mii de oameni ieşiţi în stradă şi în ger pentru a apăra legile ţării, guvernul Dragnea se face vinovat nu numai în faţa poporului român, ci şi a istoriei de o gravă culpă de ordin teoretic, culpa care opune democraţia statului de drept, compromiţând-o astfel.

 

     Calcând legile sub pretextul investiturii obţinute electoral, acest guvern de marionete , mânuite de un păpuşar de provincie, sparge unitatea dintre votul democratic şi statul de drept, care este pilonul tuturor construcţiilor euro-atlantice de după al doilea război mondial şi transformă democraţia din România într-un instrument al satisfacerii celor mai joase interese personale.

 

     De fapt, cât de relativă este investitura  electorală o dovedeşte faptul că  partidul care a câştigat alegerile (cu 3 220 000 de voturi) se opune în numele ei Preşedintelui ţării  care a fost ales cu un număr aproape dublu (6 288 000) de voturi. Deci nici un fel de logică nu intră în discuţie,în afară de cea a neruşinării,în peisajul politic în care,prin mâzga corupţiei,maşina istoriei lunecă marche-arriere înspre vechea prăpastie.

 

     Dacă e adevărat, însă, că tot răul e spre bine, în această catastrofă binele este extraordinara trezire la conştiinţa morală şi civică a tinerilor,ceea ce  în perspectivă ar putea să salveze totul.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22