Timmermans (CE), liderul socialistilor europeni, cere PSD sa lase in pace anticoruptia

E.b. | 02.02.2017

Socialistul Frans Timmermans, prim-vicepresedintele Comisiei Europene, a facut joi un apel la liderii din Romania sa nu faca pasi in sens opus in lupta anticoruptie. "Va rog, nu faceti pasi in sens opus", a spus Timmermans, referindu-se la lupta anticoruptie din Romania.

Pe aceeași temă

 

El a tinut un discurs in Parlamentul European, unde s-a desfasurat o dezbatere privind situatia din Romania. 

 

Liderul din executivul european a subliniat ca este de datoria Comisiei Europene sa critice actiunile Guvernului Romaniei in privinta legilor justitiei. 

 

"In ultimii 10 ani am cooperat cu Romania in cadrul MCV. Comisia Europeana, indiferent de cine s-a aflat la guvernare in Romania, a fost critica. Am criticat intotdeauna, acesta este rolul CE pe care ni-l confera tratatele, rolul din mandatele MCV.  Romania se afla pe ultima suta de metri a acestui foarte lung maraton, sa ajungem, in situatie ireversibila, in care Romania nu mai risca sa revina la trecut. Din punctul nostru de vedere, OUG si proiectul de lege par sa indice directia opusa. Si trebuie sa discutam aceasta situatie, pentru ca procesul nu va fi accelerat, ci dimpotriva va fi decelerat si dat inapoi

 

Cer autoritatilor romane sa cantareasca deciziile. Eu nu pot sa inteleg care este urgenta pe acest subiect. Nu inteleg de ce reducerea standardelor de lupta impotriva coruptiei este in interesul romanilor. Nu ajutati cu nimic daca transformati aceasta dezbatere intr-una partinica. Trebuie sa discutam pe fapte concrete. Am vazut ca poporul roman isi doreste implicarea UE in ceea ce priveste ireversibilitatea progreselor in justitie. O mare personalitate romana, Brancusi, a spus ca actiunile sunt importante. Haideti sa trecem la actiuni si sa ne asiguram ca coruptia este eliminata si sa renuntam la actiuni care indica o directie opusa", a mai spus liderul european, conform HotNews.ro

 

Eurodeputata romanca Maria Grapini, de la Grupul socialistilor, l-a apostrofat pe Timmermans: "M-ati dezamagit. Daca dumneavoastra corelati ceea ce se intampla in Romania cu acordarea fondurilor europene, cred ca MCV a fost un mecanism de discreditare a Romaniei. Hai sa lasam guvernul sa-si faca treaba, justitia sa functioneze".

 

Timmermans a raspuns criticilor venite de la europarlamentarii romani din familia sa politica: "Mi se pare insultator sa fiu considerat un agent de doborare a unui guvern din aceaasi familie politica din care fac parte eu". In schimb, el le-a cerut si europrlamenatrilor popular-europeni sa nu faca din dezbatere una politica. 

 

La randul ei, Monica Macovei, reprezentanta a grupului conservatorilor si reformistilor europeni, a denuntat recentele acte normative adoptate de Guvern ca fiind menite sa ii scape de dosare pe politicienii corupti din Romania.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22