Dragnea vrea sa scape de condamnarea penala redeschizând dosarul referendumului

Dora Vulcan | 02.02.2017

Liviu Dragnea vrea să redeschidă dosarul Referendumului în care a fost condamnat cu suspendare de Curtea Supremă invocând chichițe procedurale care țin de formularea și de semnarea motivării instanței, cu instrumentarea unei obsesii făcute împotriva fostei șefe a Curții Supreme, Livia Stanciu.

Pe aceeași temă

Miza redeschiderii dosarului poate fi găsită în speranța de a scăpa de condamnarea penală, care-i atârnă ca o tinichea și din cauza căreia nu poate deține funcții ministeriale sau să conducă guvernul și altfel decât de mână cu pupilul Grindeanu. 

 

 

Astazi am inceput o actiune de redeschidere a dosarului referendumului. Deocamdata, cu doua actiuni: am o plangere penala impotriva dlui procuror Lucian Papici, pentru faptul ca a uzurpat calitati oficiale iar a doua actiune... Studiind Codul Penal, eu practic nu am hotararea de condamnare.”, spune Liviu Dragnea.

 

 

 

Argumentul lui Liviu Dragnea în jurul căruia și-a înfiripat speranța că va scăpa de incomoda condamnare

 

 

Dupa aproape 10 luni de zile, nu am aceasta motivare. Asta inseamna ca hotararea nu este completa. Toate elementele hotararii trebuie date in 30 de zile. Au trecut aproape 10 luni. Trebuie semnata si asumata si compusa de catre toti membrii completului. Dna Livia Stanciu, la doua luni de zile dupa ce a fost adoptata aceasta sentinta, s-a pensionat si a mers la CCR. La aceasta ora, nu mai poate semna aceasta motivare si nici altcineva nu mai poate semna. Exista si o alta prevedere, care spune ca daca un judecator este impiedicat, poate semna in locul lui presedintele completului, care era dna Livia Stanciu, sau presdintele instantei, care era tot dna Livia Stanciu. Acestea trebuia (sic!) in 30 de zile.

 

 

Eu vreau ca spetele mele sa le rezolv in instanta, cu speranta ca in acest al doilea proces instanta va functiona dupa prezumtia de nevinovatie”, a spus candid Liviu Dragnea.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22