Profesorii Univ.Bucuresti, apel la mentinerea statului de drept: Guvernul a legalizat hotia

Vlad Toma | 03.02.2017

Profesorii Universitatii din Bucuresti adreseaza astazi un apel institutiilor statului in care cer apararea statului de drept in Romania. Profesorii acuza Guvernul ca a abandonat contractul social cu romanii si a legalizat furtul.

Pe aceeași temă

 

"Guvernul României a abandonat aseară contractul social cu românii. La adăpostul întunericului și al minciunilor, în dispreț total față de încrederea cu care a fost învestit de milioane de români, Guvernul României a legalizat furtul, necinstea, ilegalitatea", transmit profesorii intr-un comunicat citat http://infoub.unibuc.ro/

 

Acestia acuza faptul ca "munca onestă și respectarea legii sunt pentru cei mai puțin norocoși, iar furtul și disprețul față de legile care guvernează ordinea socială sunt privilegiul celor aleși.”

 

Printre semnatarii apelului se numara prof. dr. Mircea Dumitru- Rector al Universității din București, prof. dr. Marian Preda- Președinte al Senatului, prof. dr. Romiță Iucu- Prorector, prof. dr. Magdalena Platis- Prorector, prof. dr. Laurențiu Leuștean- Prorector, prof. dr. Liviu Papadima- Prorector, conf. dr. Constantin Mihailciuc- Prorector, prof. dr. Laurențiu Vlad- Prorector, Prof. dr. Bogdan Murgescu- Director CSUD, Academician Marius Andruh- profesor al Universității din București.

 

Acestia cer institutiilor abilitate ale statului sa intervina pentru stoparea intrării în vigoare a OUG care modifica codurile penale.

 

CITITI apelul profesorilor de la Universitatea Bucuresti:

 

Apel public pentru apărarea statului de drept

 

Guvernul României a abandonat aseară contractul social cu românii. La adăpostul întunericului și al minciunilor, în dispreț total față de încrederea cu care a fost învestit de milioane de români, Guvernul României a legalizat furtul, necinstea, ilegalitatea.

 

Cabinetul Grindeanu ne-a transmis ieri mesajul că munca onestă și respectarea legii sunt pentru cei mai puțin norocoși, iar furtul și disprețul față de legile care guvernează ordinea socială reprezintă privilegiul celor aleși.

 

Pentru fiecare dintre lucrurile de care ne putem bucura astăzi, dreptul la opinie, egalitatea în fața legii, dreptul la educație sau lupta împotriva corupției, am făcut cu toții eforturi de-a lungul ultimilor 27 de ani. În toate acestea, am fost mânați de credința că vom prospera ca națiune doar prin domnia legii.

 

Munca noastră, speranța că mâine vom putea construi o Românie mai bună decât astăzi, au fost călcate în picioare. Politica anti-românească și anti-națională a Guvernului va alunga românii din propria țară, sătui de abuzuri și măsuri discreționare.

 

Condamnăm cu tărie decizia Guvernului României de aprobare a Ordonanței de Urgență de modificare a Codului penal. Efectele pe care le-ar putea avea aplicarea acesteia sunt devastatoare nu numai pentru statul de drept din România, dar și pentru credibilitatea țării noastre în plan internațional.

 

Solicităm instituțiilor abilitate să ia toate măsurile posibile pentru stoparea acestor derapaje inadmisibile de la statul de drept, de la funcționarea normală a unei societăți democratice.

 

Rămânem angajați în demersurile de apărare a valorilor pe care Universitatea din București le-a cultivat de-a lungul existenței sale, consecvenți în privința responsabilității pe care instituția noastră și-a asumat-o față de societatea românească.

 

Prof.dr. Mircea Dumitru- Rector al Universității din București

Prof.dr. Marian Preda- Președinte al Senatului

Prof.dr. Romiță Iucu- Prorector

Prof. dr. Magdalena Platis- Prorector

Prof. dr. Laurențiu Leuștean- Prorector

Prof. dr. Liviu Papadima- Prorector

Conf. Constantin Mihailciuc- Prorector

Prof. dr. Laurențiu Vlad- Prorector

Prof. dr. Bogdan Murgescu- Director CSUD

Academician Marius Andruh- profesor al Universității din București

 

[Sursa foto: Wikimedia]

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22