Peste 320.000 de oameni în stradă în ciuda anunțului făcut de Grindeanu. Nu ne fraieriți!

Dora Vulcan | 04.02.2017

Anunțul făcut de Grindeanu că va abroga ordonanța nu a schimbat cu nimic situația din stradă. Oamenii sunt furioși după ce abuzul guvernului i-a scos în stradă. In timp ce peste 170.000 de oameni protestau in fata Guvernului, pentru a cincea zi consecutiv, premierul Sorin Grindeanu a anuntat ca ordonanta Iordache va fi abrogata. Dupa anuntul lui Grindeanu, steagurile tricolore au fluturat in aer in uralele participantilor care au umplut piata guvernului si duminica. Oamenii sunt nemulțumiți și spun că vor reveni în Piață și duminică.

Pe aceeași temă

 

Romanii au iesit, din nou, in numar impresionant la proteste: peste 170.000 de manifestanti se aflau in Piata Victoriei din Capitala si peste 350 000 in toată tara. Manifestatiile din Piata Victoriei au debutat dimineata cu protestul copiilor, petru ca după amiază aceștia să fie înlocuiți de "schimbul doi", parinții care s-au mobilizat de marti in fiecare seara si care au pornit in mars spre Palatul Parlamentului, unde au format un lant uman, anuntă ziare.com, pentru ca apoi sa se intoarca in Piata Victoriei, numita acum ”PIAȚĂ A VICTORIEI”.

 

 

 

 

 

Țara întreagă fierbe și nu se mai mulțumește cu resturile indulgenței PSD. Cei din provincie anunță că vin din toată țara pentru a cere demisia guvernului

 

 

București/ Piața Victoriei - "Nu doar ordonanta m-a nemultumit, ci si felul in care se poarta cu oamenii. Daca ne-am ales niste conducatori, ei trebuie sa fie lideri, nu sa se poarte cu noi ca si cu ultimii oameni. De-asta sunt aici. Eu voi continua sa protestez", a asigurat un protestatar din fata Guvernului. "Faptul ca a abrogat ordonanta sub presiunea strazii nu ne incalzeste cu nimic, noi vom continua sa iesim in strada pentru tot ce au facut cu tara asta. Chiar ne considera prosti?", a spus un altul. "Din punctul meu de vedere, trebuie sa isi dea cu totii demisia. Noi vom continua sa iesim, categoric. Avem copii mici acasa, vom iesi in continuare pentru ei", a spus unul dintre protestatari, citat de News.ro.

 

Constanța - Peste 10.000 de oameni au protestat in fata sediului PSD Constanta. Au scandat "Hotii, hotii" si au fluturat pancarte cu mesaje precum "Pentru tara si popor Dragnea fa-te scriitor" sau "Dragnea eu te-as intreba unde e Targovistea? Iordache: Alta intrebare". Unul dintre manifestanti, care a marturisit ca a votat cu PSD la parlamentare, a spus ca va iesi in strada pana cand Dragnea va demisiona din partid, iar Sorin Grindeanu si Florin Iordache din Executiv.

 

Sibiu - Numarul protestatarilor a depasit 25.000, iar oamenii revin in Piata Mare, ca la ora 22:00 sa intoneze cu totii imnul national. Pe strazi se striga "Sibiu, Timisoara, maine-n toata tara". Cand au aflat ca Grindeanu a anuntat abrogarea ordonantei, manifestantii s-au oprit cateva clipe pentru a se bucura, dar au continuat sa marsuluiasca strigand "Nu va culcati pe o ureche". De asemenea, se scandeaza impotriva PSD, a lui Liviu Dragnea si se cere demisia Guvernului. "Dupa anulare, vrem plecare", se striga pe strazile orasului.

 

Iași - Peste 10.000 de ieseni protesteaza pe strazile orasului, scandand, printre altele, "Moldova s-a trezit" si "Sunteti o rusine mare, mergeti toti la inchisoare". Multi dintre protestatari cer demisia Guvernului. Dupa anuntul lui Grindeanu, oamenii din strada s-au aratat neincrezatori, iar internautii au fost in asentimentul lor, asa ca pe retele sociale a inceput sa circule o imagine cu mesajul "We don't beliviu". 

 

Buzau - In jur de 1.000 de oameni protesteaza si la Buzau, mergand in mars pe strazile orasului. Unul dintre organizatorii protestului a anuntat la megafon ca duminica dimineata buzoienii vor pleca la Bucuresti cu trenul, pentru a lua parte la manifestatia din Capitala.

 

Timișoara - Peste 20.000 de oameni s-au adunat in Piata Victoriei din Timisoara, la protestul de pe platoul din fata Operei, iar printre protestatari se numara si membri ai unor ansambluri de percutie. In momentul in care in piata a fost facut anuntul ca premierul Sorin Grindeanu va propune abrogarea ordonantei de urgenta, manifestantii au inceput sa fluiere si sa aplaude.

 

Cotroceni  - Purtatorul de cuvant al presedintelui Iohannis, Madalina Dobrovolschi, a afirmat ca Guvernul trebuie sa rezolve situatia de criza pe care a creat-o singur printr-o greseala flagranta si a avertizat ca cetatenii nu accepta "nimic mai putin".

 

"Este un pas important spre normalizare. Se face un pas important pentru a corecta situatia creata, situatia pe care o cunoastem cu totii. Guvernul a gresit flagrant si Guvernul este cel responsabil sa rezolve aceasta criza pe care el a creat-o. Oamenii care protesteaza si pe care ii vedem acum in strada au niste cerinte legitime, au niste cerinte corecte, niste cerinte democratice si tocmai de aceea domnul presedinte vrea sa transmita acest lucru foarte clar: Guvernul trebuie sa inteleaga ca cetatenii nu accepta nimic mai putin", a spus Madalina Dobrovolschi.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22