Reacțiile Opoziției după anunțul lui Grindeanu: să abroge și să plece. A mințit!

Dora Vulcan | 04.02.2017

Reacțiile Opoziției din România rezonează cu cele ale străzii după anunțul pocăit și îndoielnic al premierului Grindeanu că va abroga sau va proroga ordonanța protecției penalilor de lux în urma căreia, de marți încoace, de la adoptare noaptea, pe furiș și fără avizul instituțiilor statului, a scos sute de mii de oameni în stradă, nemulțumiți de abuzurile guvernului, ale liderului PSD Liviu Dragnea, condamnatul penal care și-a tras ordonanță, după câștigarea alegerilor parlamentare, pentru a scăpa de pericolul iminent al condamnării sale penale și mai ales al executării sentinței cu închisoare într-un nou dosar penal.

Pe aceeași temă

 

 

Nicusor Dan, USR  -  O victorie uriasa a strazii. Grindeanu a mintit si in seara asta, trebuie doar sa abroge OUG si sa plece

 

Presedintele USR Nicusor Dan a spus sambata seara ca decizia premierului Sorin Grindeanu de a abroga ordonanta de modificare a legislatiei penale reprezinta "o victorie uriasa a strazii", adauga insa ca Grindeanu "a mintit" cand a spus sambata seara ca proiectul ordonantei a vrut sa puna in acord deciziile Curtii Constitutionale cu legislatia si ca acesta "trebuie sa plece". El spune si ca proiectul de lege privind gratierea trebuie respins urget in parlament.

 

Mesajul lui Dan, publicat pe Facebook:

 

"Este o victorie uriasa a strazii, de care toti politicienii vor tine cont de acum incolo. Respect pentru toti cei care au iesit in strada in orasele din Romania si din afara.

Presiunea trebuie sa continue cel putin pana la respingerea in regim de urgenta a proiectului de lege privind gratierea, pe care Guvernul l-a depus la Parlament.

Grindeanu a mintit si in seara asta cand a spus ca proiectul ordonantei a vrut sa puna in acord deciziile Curtii Constitutionale cu Legea.

Cu un tupeu nemasurat, Grindeanu s-a oferit sa discute cu reprezentantii partidelor modificarea Codului Penal, PORNIND DE LA ACTUALUL TEXT AL OUG, mai putin limita de 200.000. Nu se pune problema ca Grindeanu sa conduca discutiile pe acest subiect si cu atat mai putin ca dexbaterea sa plece de la actualul text. Grindeanu trebuie doar sa abroge OUG si sa plece."

 

 

Kelemen Hunor, UDMR - Partidele de la guvernare au recunoscut ca au gresit; este nevoie de modificarea Codului Penal in Parlament

 

 

Presedintele UDMR Kelemen Hunor -  a spus sambata seara ca anuntul legat de abrogarea OUG 13/2017 arata ca partidele de la guvernare au recunoscut ca au comis o eroare reglementand legislatia penala, deoarece aceste decizii trebuie luate de Parlament, in conditiile in care exista peste 40 de articole ale Codului Penal care au fost declarate neconstitutionale.

 

"Prin decizia din aceasta seara, partidele aflate la guvernare au recunoscut faptul ca au gresit cand au decis modificarea prin OUG a Codului Penal si a Codului de Procedura Penala. Aceasta este decizia corecta: o tara nu poate fi condusa prin ordonante de urgenta. Insa decizia de azi remediaza doar o eroare a guvernului, problema de fond insa ramane: mai mult de 40 de articole ale Codului Penal sunt neconstitutionale. Noi vrem un stat de drept si legi clare, corecte. Insa pentru aceasta avem nevoie de modificarea ¬ prin dezbatere parlamentara ¬ a Codului Penal", se arata in declaratia pe care Kelemen Hunor a remis-o presei, in cursul serii de sambata, potrivit News.ro.

 

 

 

Raluca Turcan PNL: "Este nevoie de renuntarea la toate incercarile de a lovi in DNA. Consideram ca pericolul nu a trecut complet"

 

Presedintele interimar al PNL Raluca Turcan spune, dupa anuntul premierului Sorin Grindeanu in privinta intentiei de abrogare a OUG 13/2017, intr-o postare pe pagina sa de Facebook, ca "pericolul nu a trecut complet" si ca "ar fi utile o serie de clarificari" care sa dea incredere ca liderii PSD si ALDE nu vor mai incerc sa isi salveze "protejatii politici".

 

Continuăm să fim vigilenți!

Considerăm că ar fi utile o serie de clarificări, care să dea încredere că domnii Dragnea, Grindeanu și Tăriceanu au pus capăt definitiv încercărilor de a salva protejații politici.

Este nevoie de asigurări publice și este nevoie de renunțarea la toate încercările de a lovi în DNA sau în alte instituții cu responsabilități în lupta anti-corupție.

Am văzut în aceste zile tendința naturală a PSD și ALDE spre abuz, spre o guvernare în interesul unui cerc restrâns de persoane cu protecție politică.

Considerăm că pericolul nu a trecut complet. Ar fi o crimă ca România să se întoarcă la arbitrariul legal din anii 90. Oamenii de bună credință trebuie să rămână vigilenți.

Tratamentul egal în fața legii este cel mai puternic element de coeziune internă pentru statele democratice.

În aceste zile, mesajul oamenilor a fost foarte clar. Românii vor o guvernare europeană, vor decizii în interesul celor mulți. 

 

 

Sâmbătă, premierul Sorin Grindeanu, pupilul executant al liderului PSD Liviu Dragnea, a anunțat că va abroga sau va proroga ordonanța care, de marți, a scos sute de mii de oameni în stradă și care a atras reacția fermă și furioasă a partenerilor UE. Știrea despre adoptarea ordonanței penalilor de lux a făcut ca România să devină subiect de prime time pe canalele de informare din întreaga lume, aducând România sub nivelul de percepție publică la care era în 1989 când - după 50 de ani de dictatură stalinist-comunistă - regimul unui analfabet susținut de Securitate a fost schimbat prin sacrificiul celor care au ieșit în stradă. Până în ultima clipă, PSD și-a susținut aberația, amenințând chiar și cu penibile ”contramanifestații”, făcându-se a uita că rolul unui partid la guvernare nu este să facă manifestații împotriva cetățenilor nemulțumiți de deciziile sale ci doar să guverneze onest în virtutea mandatului primit. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22