Liviu Dragnea: Modul de organizare și dimensiunea finanțării protestelor arată un plan

Iulia Mincu | 05.02.2017

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, la RTV- Ghita, că modul de organizare și dimensiunea finanțării protestelor din Piața Victoriei arată o organizare profesionistă, chiar dacă există oameni care participă la aceste acțiuni din convingere.

Pe aceeași temă

 

 

Dragnea a amenintat in mai multe rinduri ca PSD poate organiza  o contramanifestatie si ca ”toti  romanii vor  plati”.

 

"Cine are de câștigat? Probabil că și unii din țară, dar sigur au de câștigat unii din jurul nostru, din jurul acestei țări. Este o situație destul de complicată în R. Moldova, sunt pretenții ale noului președinte, care vorbește de Moldova mare, există și alte mișcări în interiorul țării, există un context european, un context regional și un context internațional, în schimbare, după alegerea președintelui Americii. În România, numai asta nu trebuie, o asemenea tulburare. Modul de organizare, dimensiunea finanțării acestor proteste — astăzi am înțeles că au venit cu autocare, cu microbuze, cu trenuri foarte mulți oameni aduși din teritoriu (...) — arată o organizare profesionistă. Asta nu arată o organizare spontană. Asta nu e un miting spontan, adică nu e numai spontaneitate. Există în spate organizare. Sunt oameni care pur și simplu vin pentru că așa cred, sunt supărați, e dreptul fiecăruia...", a declarat liderul PSD la România Tv.

 

Preşedintele Camerei Deputaţilor a subliniat că PSD nu a organizat protestul din fața Palatului Cotroceni, dar că există presiuni din teritoriu, de la liderii de organizații, în vederea organizării unor contramanifestații.

 

"Am vorbit cu mulți conducători de filiale de la PSD, care au presiune foarte mare de la președinții de organizații locale, care la rândul lor au presiune foarte mare de la oameni, care spun un lucru foarte simplu: 'Vrem să ne apărăm votul din 11 decembrie. Nu suntem de acord ca votul nostru să fie furat, nu suntem de acord ca măsurile pe care le-am votat să nu fie puse în practică'. Pentru a încerca să stăpânim această dorință, am avut acea discuție din coaliție și cu premierul Grindeanu și decizia premierului de a abroga ordonanța are la bază și acest lucru, în principal, cu speranța că acei care contestă ordonanța de câteva zile, nemaiavând obiect, ar trebui să se retragă", a spus el.

 

Dragnea a ameninţat că "toţi românii vor plăti perioada" în care au ieşit în stradă pentru a protesta împotriva Ordonanţei privind modificarea Codurilor Penale.

 

"Ordonanţa respectivă a fost doar un pretext al celor care au incitat enorm de multă lume de bună credinţă să iasă în stradă prin dezinformare. Companii multinaţionale, bine primite şi care vor fi bine primite, dar nu mi se pare corect ca preşedintele unei mari companii străine să protesteze. Toţi românii vor plăti această perioadă. Şi-a asumat Ministrul Justiţiei o comunicare defectuoasă. Acesta e şi motivul pentru care primul ministru a decis să retragă ordonanţa", a afirmat Dragnea.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22