Tăriceanu se face că nu vede protestele uriaşe şi demonizează DNA, într-un interviu la BBC

E.b. | 06.02.2017

Într-un interviu pentru BBC, Călin Popescu Tăriceanu a respins percepția că protestele din România sunt de fapt un conflict între oficiali corupţi şi o societate care luptă împotriva corupţiei. Liderul ALDE a declarat însă că justiția din România nu este independentă și a vorbit despre abuzurile procurorilor DNA.

Pe aceeași temă

 

 

Călin Popescu​ Tăriceanu, preşedintele Seantului şi lider ALDE, a recunoscut că acţiunile Guvernului şi modul în care au fost comunicate au fost „stângace”, a dar insistat că au fost bine intenţionate.

 

Regret să spun asta, dar sistemul judiciar din România nu este independent, iar aceasta este clar problema care trebuie să fie abordată în viitor”, a spus președintele Senatului.

 

Călin Popescu Tăriceanu a zugrăvit apoi o imagine a procurorilor, mai ales a celor de la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), care dau buzna, în echipă cu serviciile secrete. Procurorii merg mână în mână cu judecătorii, a acuzat el, şi încalcă libertăţile civice ale cetăţenilor români într-un mod cum nu a mai fost văzut de pe vremea comuniştilor.

 

„DNA şi servciile de informaţii sunt percepute acum ca instituţii care nu respectă cadrul legal, care sunt corupte ele însele şi folosite ca pârghii importante în lupta politică din România”, a declarat liderul ALDE pentru BBC., preluat de Digi24.ro.

 

Tăricea se face însă ca nu vede faptul că au fost peste 600.000 de oameni în stradă în toată ţara, ieri, în cea de-a şasea zi de proteste, care aprobă acţiunile DNA. Aceştia rămân nemulţumiţi, deşi Guvernul a abrogat Ordonanţa 13 şi vor continuarea luptei aniticorupţie.

 

**********************

 

Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Seantului, a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului. Dosarul, care se judecă la ICCJ, are legătură cu declaraţiile date de Tăriceanu procurorilor  în cauza privind retrocedarea presupus nelegală a unei suprafeţe din Pădurea Snagov şi a Fermei Băneasa.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22