Ordonanta Iordache, care a scos oamenii in strada, copiata si transformata in proiect de lege

E.b. | 06.02.2017

Guvernul Grindeanu a transformat controversata ordonanta 13 in proiect de lege, care a fost trimis catre institutiile din sistemul judiciar pentru avizare. Proiectul este aproape identic cu ordonanta, fiind pastrate cele mai multe dintre prevederile controversate.

Pe aceeași temă

 


Astfel, a fost eliminat pragul de 200.000 de lei de la care abuzul in serviciu devine infractiune. In schimb, pedeapsa prevazuta in OUG 13, de maximum 3 ani, ramane si in lege, ea fiind mai mica decat in actualul Cod Penal, relateaza Digi24.


Augustin Lazar, procurorul general al Romaniei, atragea atentia asupra acestui aspect, precizand ca automat vor scadea termenele de prescriere si vor exista probleme in obtinerea mandatelor de interceptare pentru abuzul in serviciu si nici nu se va mai putea recurge la arestarea preventiva in asemenea cazuri.


Florin Iordache, ministrul Justitiei, a declarat ca ordonanta transformata in proiect de lege la presiunea strazii va fi publicata luni pe site-ul ministerului, dar la ora transmiterii acestei stiri site-ul nu poate fi accesat.

 

Proiectul a fost insusit de Ministerul Justitiei si trimis la CSM pentru avizare. La randul sau, Consiliul a trimis actul normativ catre Ministerul Public, DNA, DIICOT si Parchete, care isi vor putea spune punctele de vedere, conform Digi24.

 

Ulterior, proiectul de lege va ramane in dezbatere publica timp de 30 de zile si apoi va fi inregistrat la Parlament. Comisia Juridica va stabili, in urma unor discutii, forma finala, cu sau fara amendamente, dupa care proiectul de lege va intra, rand pe rand, la vot in ambele camere parlamentare.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22