Îl lasă nervii!Tăriceanu îi acuză pe jurnaliști că se erijează în ”delegați” ai protestatarilor

Dora Vulcan | 06.02.2017

Tăriceanu a fost extrem de iritat luni de insistențele jurnaliștilor de a exprima un punct de vedere cu privire la solicitărilor protestatarilor din stradă împotriva modificării, fără dezbatere publică, a Codurilor penale. După ce a întors fiecare întrebare a jurnaliștilor, făcându-le proces de intenție pentru că nu și-ar face corect ”meseria” și acuzându-i inclusiv de faptul ca s-ar erija în purtători de cuvânt sau în delegați ai protestatarilor, Tăriceanu, președinte ALDE și al Senatului a plecat iritat din mijlocul refuzând să le mai răspundă la întrebări.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

Tariceanu a fost solicitat în calitatea sa de al doilea om în stat - unde a ajuns în urma unui scor infim obținut la parlamentare dar în baza alianței profitabile cu PSD - cum apreciază faptul că protestatarii consideră că subiectul care a determinat ieșirea lor în stradă ”nu este incheiat" după ce guvernul a reciclat ordonanța tocmai abrogată într-un proiect de lege deja inregistrat la Secretariatul General al Guvernului.

 

 

Fără a-i lăsa pe jurnaliști să-și termine de formulată întrebările, Tăriceanu - urmărit penal și el într-un dosar de corupție - a replicat nervos: "Cine, ce inseamna oamenii? Sunteti cumva delegat de cineva?"

 

Jurnalistul i-a raspuns: "Absolut deloc, incerc sa imi fac meseria, incerc sa-i ascult pe oamenii din piata si pe dumneavoastra in aceeasi masura".

 

 "Daca ati avea o delegatie din partea unui grup atunci, sigur, nu am nicio problema. Haideti fiecare sa ne facem meseria in mod corect. Adresati-va intrebarea, nu trebuie sa imi spuneti... Dumneavoastra eu banuiesc ca reprezentanti un post de radio sau de televiziune. Vorbiti ca ziarist si nu am niciun fel de problema si va raspund", i-a replicat Tăriceanu. 

 

Cand un alt reporter l-a intrebat dac nu considera intrevarea legitima, Tariceanu a izbucnit, acuzandu-i pe jurnaliști că se ”erijeaza" in purtatori de cuvant ai protestatarilor.

 

"Eu am spus altceva: nu va erijati in purtatorul de cuvant al unora care nu v-au mandat. Dvs. nu sunteti delegati ca reprezentanti ai poporului. Reprezentati un suport media, vorbiti in numele lui", fostul patron al Radio Contact.

 

Deranjat de insistențele jurnaliștilor, Tăriceanu a încheiat orice discuție: 

 

"Să stiti ca nu puteti dumneavoastra sa contestati dreptul unui parlamentar, daca vrea sa depuna un proiect de lege. Depasim orice discutie rezonabila (...)  Sa stiti ca sunt in fiecare sesiune parlamentara zeci si zeci de initiative legislative. Cred ca acesta este rolul fundamental al Parlamentului. Nu puteti sa cenzurati dreptul parlamentarilor de a initia proiecte de lege”, a spus Tăriceanu înainte de a se face dispărut din mijocul jurnaliștilor.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22