Curtea Supremă a respins cererea lui Nicușor Constantinescu de casare a condamnării

Dora Vulcan | 09.02.2017

Curtea Supremă a respins joi cererea lui Nicușor Constantinescu, fost președinte al CJ Constanța, de casare a sentinței de condamnare a sa la 5 ani de închisoare, pe care a primit-o în dosarul Centrului Militar Zonal.

Pe aceeași temă

Pe 9 noiembrie, anul trecut Curtea Supremă a admis cererea de judecare a recursului în casație făcută de Constantinescu la dosarul Centrului Militar Zonal, unde a fost condamnat la 5 ani de închisoare. La termenul din 11 ianuare judecătorii au respins cererea acestuia de suspendare a executării pedepsei iar miercuri instanța i-a respins definitiv recursul în casație, informează News.ro.

 

 

 

Nicusor Constantinescu executa, din 29 iunie 2016, o pedeapsa de cinci ani de inchisoare, primita dupa ce Curtea de Apel Constanta l-a gasit vinovat de abuz in serviciu pentru ca a inițiat, ca președinte al CJ, a initiat doua proiecte de hotarare, adoptate apoi de plen, prin care era evacuat Centrul Militar Zonal din sediul pe care il ocupa, ambele fiind anulate de instanta.

 

 

Încă două condamnări. Ambele pentru abuz în serviciu. Sentințele nu sunt definitive

 

  • In alt dosar, Constantinescu a fost condamnat, in 29 iulie, de Curtea de Apel Bucuresti, la 15 ani de inchisoare pentru abuz in serviciu, pentru ca a fi platit 30 de milioane de lei din bugetul CJ plantarea unor perdele forestiere si alte proiecte care însă nu s-au realizat vreodată. În acest dosar sentința nu este definitivă și recursul se judecă la Curtea Suprema. 

 

  • Tot pentru abuz în serviciu a fost condamnat Nicusor Constantinescu in 27 iunie de Tribunalul Bucuresti, după ce a refuzat aprobarea construirii unui parc eolian. Sentința se judecă în apel la Curtea de Apel Bucuresti.

 

 

Patru dosare în curs de judecare

 

  • Tot pentru abuz in serviciu este judecat Nicusor Constantinescu de Tribunalul Constanta, din vara anului trecut, pentru achizitionarea si intretinerea elicopterului care ulterior s-a prabusit in Lacul Siutghiol din Mamaia. 

 

  • Nicusor Constantinescu mai are un dosar la Tribunalul Constanta, in care este acuzat alaturi de fosti angajati ai Consiliului Judetean, pentru un prejudiciu de opt milioane de euro, privind plati nelegale din fonduri publice catre asociatii, fundatii sau cluburi sportive.

 

  • Fostul presedinte al Consiliului Judetean Constanta este judecat si in dosarul privind retrocedarile ilegale de plaje din Constanta, alaturi de mai multi angajati ai Primariei municipiului, printre care fostul edil Radu Mazare. Dosarul se judeca din noiembrie 2008 la Curtea de Apel Bucuresti si a avut pana in prezent peste 100 de termene.

 

  • Intr-un alt dosar, in 25 noiembrie 2016, fostul presedinte al Consiliului Judetean Constanta Nicusor Constantinescu a fost trimis in judecata de procurorii DNA, care il acuza de abuz in serviciu, dupa ce ar fi efectuat plati nelegale de peste 11,6 milioane de lei pentru realizarea de lucrari de cadastrare, majoritatea fictive, a drumurilor judetene si comunale din Constanta, fraudand bugetul local cu peste 11 milioane de lei.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22