Grindeanu confirmă participarea, marți, la Cotroceni, la discuțiile despre buget

Dora Vulcan | 13.02.2017

Guvernul a confirmat, luni seara, participarea premierului Sorin Grindeanu, la Palatul Cotroceni, marți dimineață, la discuțiile despre buget dupa ce presedintele Klaus Iohannis l-a convocat alaturi de ministrul Finantelor.

Pe aceeași temă

 

 

Klaus Iohannis, presedintele Romaniei, l-a invitat astazi la Cotroceni pe premierul Sorin Grindeanu, pentru a discuta despre bugetul de pe anul 2017.

 

 

Iohannis l-a invitat la Cotroceni si pe Viorel Ştefan, ministrul Finantelor.

 

„Având în vedere că astăzi Parlamentul României a transmis spre promulgare Legea bugetului de stat pe anul 2017 și Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2017, consider oportună o întrevedere cu privire la cele două acte normative, la care vă invit împreună cu Ministrul Finanţelor Publice, domnul Viorel Ştefan, marți, 14 februarie a.c., ora 11:00, la Palatul Cotroceni,” anunta Administratia Prezidentiala.

 

Opozitia a criticat dur modul in care Parlamentul a adoptat bugetul Guvernului Grindeanu, depunand in jur de 500 de amendamente.

 

Senatorul liberal Florin Cîțu a transmis ca PSD planifică în aceste zile un jaf perfect asupra bugetului Romaniei. El considera ca PSD are trei tinte clare:

 

"1. concentrarea celor mai importante, ca destinaţie şi suma, fonduri din România în mâna unui singur om, Liviu Dragnea. 


2. trebuia “aranjat” deficitul bugetar pentru a nu fi depăşit în acelaşi timp cu forţarea în buget a tuturor măsurilor din programul electoral al psd-ului. 


3. înlăturarea efectelor unui control al Curţii de Conturi pe execuţia bugetară a lui 2017."

 

Nicusor Dan, liderul USR, a declarat ca partidul sau a depus 125 de amendamente la proiectul bugetului de stat pe 2017, precizand insa ca majoritatea acestora au fost respinse doar pentru ca erau sustinute de USR.

 

El a precizat ca USR va vota "împotriva acestui proiect de buget pentru că este fantezist și periculos pentru economie și o pușculiță pentru baronii PSD, prin Programul Național de Dezvoltare Locală, care va deveni o sursă majoră de corupție politică în această nouă administrație a PSD."

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22