A 14-a zi de protest în Piața Victoriei. #Rezist. ”Zi de zi aici vom fi”

Dora Vulcan | 13.02.2017

La două săptămâni după adoptarea OUG 13, numită a penalilor de lux, românii continuă să iasă în stradă, în ciuda abrogării ordonanței, ca probă de rezistență față de un guvern a cărui primă preocupare a fost să ia acele măsuri menite a-i face scăpați pe liderii politici cu probleme penale.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

 

 

 

Oamenii rezistă, vin la proteste după orele de serviciu, în București și în țara întreagă. Un protest mai vast este anunțat pentru duminica viitoare.

 

20:44 - Cateva sute de persoane protesteaza si in mai multe orase din tara, cerand demisia Guvernului. Cei mai multi oameni s-au adunat la Cluj si Sibiu, unde se scandeaza lozinci precum "Ziua muncim, noaptea va pazim" si "O dorinta sincera, Romania libera".

 

Aproximativ 300 de oameni s-au adunat in Piata Unirii din Cluj-Napoca, dupa care au plecat in mars pe strazile din centrul orasului. Si la Sibiu, peste o suta de persoane s-au strans in Piata Mare, pentru a protesta fata de Guvernul Grindeanu, iar apoi au pornit in mars pe bulevardul pietonal din centrul municipiului.

 

Zeci de persoane protesteaza si in fata Prefecturii Constanta, la Sebes, precum si la Iasi.

 

20:40 - Numarul celor de la Cotroceni a ajuns la 200. Oamenii sufla in vuvuzele, huiduie si flutura pancarte cu mesaje precum "Iohannis, demisia", "Jos DNA, Politia politica", "Noi am votat, tu ne-ai dezbinat".

 

20:36 - Oamenii din fata Guvernului se incalzesc cantand. Manifestantii striga "Demisia" pe ritm de tobe.

 

20:17 - Frigul isi spune cuvantul, in Capitala fiind nu mai mult de -5 grade la aceasta ora. Unii oameni au inceput sa plece, insa in locul lor vin altii, asa ca numarul manifestantilor ramane relativ constant.

 

20:10 - La Cotroceni protesteaza putin peste 100 de sustinatori ai Guvernului Grindeanu, scandand "Jos Iohannis".

 

19:40 - In jur de 500 de oameni sunt la aceasta ora in fata Guvernului, iar tot mai multe persoane continua sa vina. Se striga "Noaptea ca hotii" si "DNA sa vina sa va ia".

 

 

19:15 - In Piata Victoriei s-au strans in jur de 200 de oameni, care scandeaza lozinci precum "Zi de zi aici vom fi" si "Jos Grindeanu, Dragnea, Tariceanu". Protestatarii spun ca vor ramane in Piata pana cand Guvernul PSD va pleca, sustinand ca au nevoie de un Legislativ in care sa aiba incredere si care sa lucreze in interesul lor, nu in interesul unor sefi de partide, transmite ziare.com

 

 

18:24 - Zeci de persoane s-au adunat la aceasta ora si in fata Palatului Cotroceni, unde cer demisia presedintelui Klaus Iohannis si scandeaza mesaje de sustinere pentru Guvernul Grindeanu.

 

17:37 - Islandezii se arata solidari fata de romani si organizeaza un protest, luni seara, in fata Parlamentului din Reykjavik. Manifestatia este organizata de doi romani, insa la eveniment si-au anuntat participarea si cetateni ai Islandei, scrie The Reykjavik Grapevine.

 

17:15 - In Piata Victoriei au inceput sa apara primii manifestanti. Pana acum s-au adunat cativa oameni, care au adus cu ei drapelul national, steagul Uniunii Europene, precum si pancarte, iar acestia sunt convinsi ca, pana diseara, Piata va fi din nou plina.

 

17:10 - Pana la protestele de diseara, oamenii au gasit si o alta modalitate de a-si arata nemultumirea fata de Guvern, purtand o banderola alba cu mesajul #Rezist la serviciu, in oras sau la plimbare cu copilul.

 

 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22