Iohannis: Bugetul pe 2017, problematic si riscant. Venituri supraevaluate, cheltuieli mari

Vlad Toma | 14.02.2017

Presedintele Klaus Iohannis s-a declarat ingrijorat, astazi, in urma discutiei cu premierul Grindeanu si ministrul Finantelor despre bugetul pe 2017. Iohannis a declarat ca exista riscul depasirii unui deficit de 3%.

Pe aceeași temă

 

"Am primit ieri de la Parlament Legea bugetului și Legea bugetului asigurărilor sociale de stat. Mi s-a părut corect să cunosc opinia Guvernului înainte de a lua o decizie pe promulgare sau retrimitere în Parlament. Am avut această discuție astăzi cu Prim-ministrul și Ministrul Finanțelor.

 

Bugetul, la o primă analiză pe care am făcut-o, este unul problematic și riscant. Se prevăd venituri care, după părerea mea, sunt supraevaluate. Pe de altă parte, se prevăd cheltuieli foarte mari.

 

Există riscul real să se depășească deficitul de 3%. Nu putem să nu vedem că aici avem de-a face cu o sumă extraordinar de mare la așa-numitele credite de angajament. Sunt credite de angajament prevăzute, în sume de 54 de miliarde, care vor apăsa asupra bugetelor din anii următori.

 

Toate aceste lucruri le-am transmis Guvernului, care are un punct de vedere propriu, pe care probabil îl va transmite și în spațiul public. În zilele următoare, împreună cu echipa mea, vom aprofunda analiza acestor două bugete. Sigur, vom avea în vedere și punctele de vedere prezentate astăzi de Prim-ministru și de Ministrul Finanțelor, dar, în ansamblu, trebuie să recunosc că sunt îngrijorat", a spus Iohannis.

 

Klaus Iohannis l-a invitat la Cotroceni pe premierul Sorin Grindeanu, pentru a discuta despre bugetul de pe anul 2017.

 

Iohannis l-a invitat la Cotroceni si pe Viorel Ştefan, ministrul Finantelor.

 

„Având în vedere că astăzi Parlamentul României a transmis spre promulgare Legea bugetului de stat pe anul 2017 și Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2017, consider oportună o întrevedere cu privire la cele două acte normative, la care vă invit împreună cu Ministrul Finanţelor Publice, domnul Viorel Ştefan, marți, 14 februarie a.c., ora 11:00, la Palatul Cotroceni,” anunta Administratia Prezidentiala.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22