Protestele continuă: Zi de zi, aici vom fi! Până la respingerea OUG 13 prin lege

Dora Vulcan | 14.02.2017

Oamenii au ieșit în stradă în a 15-a zi de proteste după adoptarea de Guvern a ordonanței care dezincrimina infracțiunea de abuz în serviciu prin care se dădea cale liberă penalilor de lux, într-o falsă invocare a cerințelor CCR.

Pe aceeași temă

 

Marți, Senatul a aprobat ordonanța prin care se abrogă OUG 13, cu unanimitate de voturi. Cu toate acestea, oamenii nu părăsesc reduta străzii până când nu se respinge prin lege ordonanța cea păguboasă. Mai ales după ce PSD, prin reprezentanții săi în Senat a făcut tot posibilul să pună adoptarea OUG 14 înaintea respingerii OUG 13 prin lege.

 

 

 

20:00 - La Palatul Victoria numarul protestatarilor se apropie de 1.000, față de 150 câți erau la orele 19.00, in timp ce la Cotroceni au mai ramas cateva zeci, oamenii incepand sa plece, la ora la care afară sunt -2 grade Celsius in centrul Bucurestiului, o temperatura totusi mai ridicata decat in ultimele seri, transmite ziare.com.

 

 

18:50 - Aproape 50 de persoane s-au strans la aceasta ora in Piata Victoriei, informeaza Agerpres. In zona, ca in fiecare seara de peste 2 saptamani incoace, sunt mobilizate si echipaje de politisti si jandarmi.

 

18:34 - Fostul ministru al Fondurilor Europene Cristian Ghinea a criticat faptul ca Protectia Copilui strange date privind prezenta copiilor la proteste.

 

"Inteleg ca Protectia Copiiilor se intereseaza de parintii care au mers cu copiii la proteste. Avem deci intruziunea necunoscutilor din parc - dar de ce nu are caciula? dar a mancat? - adusa la nivel de politica de stat de catre guvernul PSD", a scris pe Facebook Cristian Ghinea.

 

18:30 - Zeci de oameni protesteaza in fata Palatului Cotroceni. Potrivit Agerpres, protestatarii ii cer demisia presedintelui Klaus Iohannis si scandeaza: "Suspendare pentru instigare!", "Iesi afara, tradator de tara!", "Presedinte tradator, ti-ai batut joc de popor!". Pe una dintre pancartele protestatarilor se poate citi "Iohannis, si noi ar trebui sa fim romanii tai!".

 

18:00 - Pe pagina de Facebook Coruptia ucide, un protestatar a sugerat ca manifestatia trebuie mutata in fata Parlamentului, "pentru ca acolo este mingea". De altfel, mai multe voci au atras atentia ca viitorul OUG 13 este inca in joc, iar decizia va fi luata in Camera Deputatilor.

 

 

 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22