Grindeanu, asigurari pentru oficialii UE: Lupta anticorupţie, obiectiv prioritar al Guvernului

Vlad Toma | 16.02.2017

Premierul Sorin Grindeanu se va intalni astazi si maine, la Bruxelles, cu mai multi inalti oficiali ai Uniunii Europene, urmand sa discute cu acestia despre actuala situatie a Romaniei, in urma evenimentelor din ultimele saptamani legate de OUG 13.

Pe aceeași temă

 

Grindeanu se va intalni cu Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei Europene, cu Donald Tusk, președintele Consiliului European, cu Frans Timmermans, prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, și cu Jyrki Katainen, Vice-Președinte al Comisiei Europene, responsabil cu ocuparea forței de muncă, creșterea economică, investiții și competitivitate, anunta Guvernul intr-un comunicat.

 

Premierul a afirmat ca vrea sa-i asigure „pe toți partenerii noștri din instituțiile europene că lupta împotriva corupţiei, implicarea şi consolidarea rolului nostru în UE sunt obiective prioritare ale Guvernului pe care-l conduc, iar demersul de acum se înscrie în linia dialogului activ pe care-l promovăm cu toți interlocutorii europeni”.

 

Grindeanu va fi insotit de Teodor Meleșcanu, ministrul Afacerilor Externe, și de Marius Nica, consilier de stat în aparatul de lucru al prim-ministrului.

 

***

 

Jean Claude Juncker, presedintele Comisiei Europene, si Frans Timmermans, prim-vicepreședinte al Comisiei Europene, au transmis acum cateva zile autoritatilor de la Bucuresti ca oficialii europeni urmaresc cu ingrijorare ceea ce se intampla in aceste zile in Romania si au atras atentia ca orice modificari legate de lupta anticoruptie vor avea un impact major asupra viitoarelor rapoarte MCV.

 

"Lupta împotriva corupției trebuie să avanseze, nu sa fie subminată. Urmărim cu foarte mare îngrijorare evoluţiile recente din România. Ireversibilitatea progreselor realizate în lupta împotriva corupției este esențială pentru a permite Comisiei Europene să ia în considerare eliminarea treptată a monitorizării României în cadrul mecanismului de cooperare și verificare (MCV)," au transmis cei doi oficiali europeni.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22