Donald Trump evita clarificarea controverselor dar critica dur presa americana

Vlad Toma | 17.02.2017

Donald Trump a criticat presa americana, intr-o conferinta care a avut loc ieri, considerand ca aceasta ar fi prezentat in mod deformat realizarile sale din primele saptamani petrecute in functia de presedinte.

Pe aceeași temă

 

Trump le-a transmis jurnalistilor ca ar exista un sondaj care ar arata ca increderea americanilor in el este de 55%, o cifra diferita de cea prezentata de cele mai multe sondaje - in jur de 45% -, criticandu-i pe jurnaliști pentru ca ignoră aceasta cercetare, transmite Reuters.

 

Trump nu a dat un raspuns lamuritor la intrebarile jurnalistilor legate de controversele din ultimele saptamani, criticand in schimb ceea ce el considera a fi scurgeri ilegale de informatii si prezentari lipsite de onestitate a informatiilor de catre mass-media.

 

Presedintele a cam evitat intrebarile despre problemele care ar exista in echipa sa de la Casa Alba, in ciuda demisiei lui Flynn, consilierul sau pentru securitate nationala, a esecului incercarii sale de a interzice intrarea in SUA a cetatenilor din 7 tari majoritar musulmane, a retragerii candidatului nominalizat pentru functia de secretar al Muncii inainte de audierea in Congres si a altor probleme mai mari si mai mici aparute in ultimele saptamani.

 

Trump nu a oferit un raspuns concludent acestor intrebari, criticand in schimb media si sistemul si acuzand mostenirea unor probleme de la fosta Administratie Obama.

 

Presedintele american a refuzat sa raspunda unor intrebari, afirmand ca acestea ar fi fost insultatoare si mergand pana la a-i acuza pe jurnalisti de minciuna. Presedintele a refuzat sa raspunda intrebarilor mai multor jurnalisti spunandu-le acestora sa taca.

 

Laudandu-se la un moment dat ca a ajuns in functia de presedinte dupa ce a castigat cele mai mai multe voturi electorale de la Reagan incoace, Trump a fost contrazis de un jurnalist care i-a spus ca si Obama si Bush au ajuns in aceasta functie castigand mult mai multe voturi electorale, dand efectiv numarul de voturi pe care acestia le-au castigat. Jurnalistul l-a intrebat pe Trump cum crede ca americanii vor avea incredere in el atunci cand vorbeste de existenta unor stiri false cand el insusi prezinta informatii false. Trump a replicat ca a avut totusi o victorie substantiala...

 

Trump a negat faptul ca la Casa Alba ar fi haos de cand a preluat el functia de presedinte si a criticat presa si televiziunile pentru ca transmit aceasta imagine a lucrurilor.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22