Trump il apara pe Flynn, in cazul discutiilor cu ambasadorul rus: Nu a facut nimic rau

Vlad Toma | 17.02.2017

Presedintele american Donald Trump l-a aparat in fata presei americane pe fostul sau consilier pe securitate nationala, generalul Michael Flynn, in urma demisiei acestuia din functie.

Pe aceeași temă

 

Demisia lui Flynn a fost provocata de aparitia unor dezvaluiri legate de discutiile sale cu ambasadorul Rusiei la Washington despre sanctiunile SUA impotriva acestei tari, discutii care ar fi avut loc inainte ca Trump sa preia puterea in 20 ianuarie.

 

Trump a declarat in conferinta de presa de ieri ca informatiile scurse in presa sunt adevarate dar stirile aparute pe aceasta tema sunt false. El a afirmat ca oficialii care au scurs aceste informatii in presa ar fi oameni care au facut parte din echipa lui Obama si care au ramas inca in functii.

 

Presedintele american a spus ca Flynn nu a facut altceva decat ceea ce trebuia sa faca, sunand diferite țări. Conform lui Trump, greseala lui Flynn ar fi fost ca nu l-a informat pe vicepresedintele Mike Pence despre continutul exact al conversatiilor sale cu ambasadorul rus.

 

Trump a incercat sa respinga criticile venite din partea presei pe aceasta tema, criticandu-i pe jurnalisti pentru modul in care au prezentat aceasta situatie la fel ca si pentru restul informatiilor legate de contactele membrilor echipei sale de campanie cu agenti de informatii ai Rusiei, scrie nbcnews.com

 

Presedintele american a afirmat ca, din cate stie, niciunul dintre membrii echipei sale de campanie nu a avut astfel de contacte cu oficiali rusi.

 

***

 

Generalul Michael Flynn, consilier pe securitate nationala in Administratia Trump, a demisionat zilele trecute din functie, in urma aparitiei unor dezvaluiri legate de discutiile sale cu ambasadorul Rusiei despre sanctiunile SUA impotriva acestei tari, discutii care ar fi avut loc in ultimele zile ale Administratiei Obama.

 

 

Dincolo de natura conversatiilor, problema lui Flynn ar fi constat in faptul ca nu l-a informat pe vicepresedintelui Mike Pence in privinta continutului discutiilor sale cu ambasadorul rus.

 

Flynn a declarat ca nu i-a spus vicepresedintelui ce a discutat din cauza ritmului rapid al evenimentelor.

 

Demisia lui Flynn vine la cateva saptamani dupa ce Departamentul de Justitie american a avertizat Casa Alba ca Flynn ar putea fi vulnerabil la un posibil santaj din partea Rusiei din cauza contactelor cu ambasadorul rus de dinainte ca Trump sa preia puterea in 20 ianuarie.

  

Flynn i-ar fi spus vicepresedintelui Pence ca nu a discutat cu ambasadorul rus pe tema sanctiunilor impotriva Rusiei insa inregistrarea conversatiilor, redata de mai multi oficiali SUA, a demonstrat ca aceasta tema a fost discutata.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22