Mircea Tiberian Trio prezintă „Both Sides of the River” la ARCUB

Fara Autor | 17.02.2017

2017 / 02 / 23

Pe aceeași temă

Joi, 23 februarie, ora 19:30, Mircea Tiberian Trio prezintă în premieră Both Sides of the River, un proiect ai cărui invitaţi sunt jazmanii de talie internaţională, John Betsch şi Joris Teepe. Evenimentul va avea loc la sediul ARCUB din strada Lipscani 84-90 şi este organizat de Primăria Municipiului Bucureşti prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti .

 

„Programul pe care îl propunem publicului bucureştean include compoziţii originale, momente de improvizaţie colectivă, dar şi trimiteri la filonul jazzului american, idiom cu care fiecare dintre membri trio-ului şi-a început evoluţia muzicală în faţa publicului.” (Mircea Tiberian)

 

John Betsch este unul din reprezentanţii de marcă ai percuţiei contemporane de jazz. Dupa o carieră stralucită în cetatea jazzului New York, artistul se mută în Europa la începutul anilor ’80 unde devine membru  permanent al celebrului cvartet condus de Steve Lacy.

 

Joris Teepe a urmat studiile muzicale la Conservatorul din Amsterdam. În 1992 s-a mutat în New York City unde curând i-a aparut primul album realizat alături de Tom Harrell, Don Braden, Cyrus Chestut şi Carl Allen. Au urmat apoi colaborări cu artişti ca Randy Brecker, Chris Potter sau Tim Armacost. Definitorie pentru formarea sa artistică a fost colaborarea de lungă durată cu celebrul percuţionist Rashid Ali. 

 

Mircea Tiberian este compozitor şi pianist de jazz cu o vastă activitate concertistică ce se întinde pe mai mult de patru decenii şi  include peste 20 de albume discografice apărute sub nume propriu, cele mai recente fiind  Pale Dot (Fever Records), Raphael şi Both Sizes of the River (Societatea de concerte Bistriţa). Experienţa artistului s-a extins şi în aria pedagogiei, fiind actualmente profesor la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, fondatorul şi coordonatorul secţiei de jazz / jop music.

 

Both Sides of the River este cel de-al treilea concert din cadrul stagiunii Artist in Residence 2017. Biletele pot fi achiziţionate online de pe http://arcub.ro/ şi http://www.bilet.ro/ sau de la casa de bilete de la sediul ARCUB (Strada Lipscani, nr. 84-90).

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22