Juncker (CE) salută abrogarea «ordonanţei Dragnea», care periclita progresele în justiţie

E.b. | 18.02.2017

Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, a salutat, în timpul întrevederii pe care a avut-o cu premierul Sorin Grindeanu la Bruxelles, decizia Guvernului de abrogare a controversatei Ordonanţe de Urgenţă 13, care ”periclita progresele realizate ani de zile în acest domeniu”.

Pe aceeași temă

 

 

 

Cei doi oficiali au discutat despre ultimele evoluții din cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV) și despre lupta împotriva corupției. Președintele Juncker a salutat recenta decizie a Guvernului român de abrogare a ordonanței de urgență care periclita progresele realizate ani de zile în acest domeniu, se arată într-un comunicat al Guvernului Romaniei.
   
 

Premierul României Sorin Grindeanu și președintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker au avut o discuție constructivă în cadrul întâlnirii de astăzi, 17 februarie 2017. La întrevedere au mai participat comisarul european Corina Creţu și ministrul Afacerilor Externe Teodor Meleșcanu, arata comunicatul Guvernului.

 

Prim-ministrul Grindeanu și președintele Juncker au convenit asupra importanței unei largi consultări a principalelor părți interesate și a unui proces democratic pe care să-l parcurgă orice măsură care va fi adoptată în viitor. Transparența și deschiderea vor fi esențiale pentru restabilirea și menținerea încrederii și stabilității. Președintele Juncker l-a încurajat pe premierul român Grindeanu să continue lupta împotriva corupției și a oferit autorităților române sprijinul Comisiei Europene. Președintele Juncker  a reiterat intenția de încheiere a Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV) în timpul mandatului său în condițiile în care România își va îndeplini obiectivele de referință necesare. Calea pentru atingerea acestor obiective de referință este stabilită în mod clar în rapoartele Comisiei privind Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV).

 

De asemenea, cei doi oficiali au abordat pe scurt situația economică a României. Președintele l-a încurajat pe premier să continue punerea în aplicare a reformelor în vederea modernizării economice și sociale, în același timp cu dezvoltarea unei politici fiscale responsabile. Au convenit să lucreze împreună în continuare în vederea îmbunătățirii capacității de absorbție a fondurilor europene în România.

 

La rândul său, premierul s-a angajat să colaboreze îndeaproape cu Comisia Europeană în ceea ce privește Agenda Europeană de Apărare. În cursul întâlnirii, s-a abordat de asemenea problema migrației. Președintele Juncker a salutat contribuția României la Poliția de Frontieră și la Garda de Coastă la nivel european pentru securizarea frontierelor externe comune ale Uniunii, precum și eforturile României de consolidare a solidarității în domeniul migrației și azilului.

 

.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22