Protestul prichindeilor din Piata Victoriei: Ei au venit cu huliganii, noi venim cu copiii

E.b. | 18.02.2017

Sambata, in jurul orelor pranzului, este anuntat un nou protest in Piata Victoriei la care sunt invitati parintii cu copii, promovat de comunitatea "Coruptia ucide" si intitulat "Educatie pentru democratie - Lectia de educatie civica"'

Pe aceeași temă

  
 

 

UPDATE: Actorul Dan Bordeianu a venit sambata cu sotia si fetita la "Lectia de educatie civica" din fata Guvernului la care au participat circa 500 de persoane si i-a transmis ministrului Lia Olguta Vasilescu, care spusese ca aducerea minorilor la astfel de manifestari incalca legea, ca "reactia pe care o aveti este mizerabila."

 

 

UPDATE Aproape 500 de oameni erau sâmbătă la prânz în Piaţa Victoriei din Bucureşti, unde în urmă cu 17 zile au început cele mai mari proteste din istoria României din cauza încercării Executivului de a schimba Codul Penal.

Mitingul de astăzi vine după ce Protecţia Copilului a primit reclamaţii împotriva adulţilor care şi-au luat fiii sau fiicele la demonstraţii, conform Digi24.ro.

 
 

Ei au venit cu huliganii, noi venim cu copiii. 
Sâmbătă, așa cum ne-ați propus, hai să luăm copiii de mână, în brațe, în cărucioare, pe umeri și să facem cel mai pașnic și colorat protest! 

Ne vedem in piata Victoriei incepand cu ora 11:00, scrie pe pagina de Facebook a evenimentului.

 


(PS - Se aude că șpaga e o bomboană de copil.) #piatavictoriei, #marsulcopiilor #patriotdemic #educatiecivica

 

 

Un protest similar a mai avut loc in urma cu doua saptamani, atunci venind in fata guvernului cateva mii de parinti si copii. Atunci copii s-au jucat si au desenat pe asfalt.

 

 

 

******************

 

Evenimentul vine in contextul in care Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie (ANPDCA) anunta ca a primit, pana miercuri dupa-amiaza, 25 de sesizari privind prezenta copiilor la protestele din ultima perioada, in timp ce, la nivelul a 39 de Directii Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, au fost inregistrate alte patru sesizari.

 

"Nu a fost niciun fel de politie din partea Ministerului Muncii si Justitiei Sociale. In subordinea noastra exista Autoritatea Nationala pentru Protectia Copilului. Abia in aceasta saptamana, cand presa a solicitat pe 544/2001 sa se precizeze numarul, atunci am trimis si noi o adresa catre autoritate. Nu am cerut Autoritatii sa ia masuri, nici nu poate sa ia, doar centralizeaza aceste sesizari, Politia este cea care identifica persoanele si amendeaza", a precizat Olguta Vasilescu, ministrul Muncii. 

 

 

 

 

Olguta Vasilescu a mai spus ca doar doua din sesizarile primite se refera la o persoana anume, fiind vorba despre Nicusor Dan, presedintele USR.

 

"M-am interesat si de cine sunt facute aceste sesizari, parte de presa, parte de ONG-uri, parte de persoane fizice, niciuna dintre aceste persoane nu este din PSD.  Din cate stiu, nu au fost sesizari pe persoana, doar doua cu referire la Nicusor Dan care a venit cu copilul la miting, pe restul nu stiu cum ar putea Politia sa le rezolve", a mai spus Vasilescu.

 

De cealalta parte, Nicusor Dan spune ca declaratiile ministrului Muncii despre prezenta copiilor la protestele de strada reprezinta "o interpretare total eronata".  Liderul USR declara ca nu e ca si cum s-ar fi dus cu copilul la cersit, ci la "un miting civilizat, prietenesc, in care copilul s-a simtit bine".

 

Directia pentru Protectia Copilului Sibiu sare in apararea parintilor care si-au adus copiii la protestele din ultimele saptamani, aratand ca demersul lor nu incalca nicio lege. Ba mai mult, interdictia copiilor de a participa la manifestatii ar ingradi drepturile parintilor, potrivit Digi24.ro

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22