Tăriceanu, atac la Justiţie: Gargară cu corupţia; toată ziua, numai cu corupţia în gură

E.b. | 20.02.2017

Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului, le-a spus luni, primarilor de comune reuniţi la Bucureşti, că toată lumea în România face ”gargară cu corupţia”, se face ”o vânătoare de vrăjitoare”, dar nimeni nu vorbeşte despre cauzele acestui fenomen, foarte mulţi primari fiind nevoiţi să treacă prin anchete ”extrem de neplăcute pentru ei”, iar în final s-a dovedit că sunt nevinovaţi.

Pe aceeași temă

 
 

Toată lumea în România face gargară cu corupţia. De dimineaţă până seara numai cu corupţia în gură stau. Toată lumea se preocupă de efectele corupţiei, nimeni nu vorbeşte despre cauzele corupţiei din România.

 

Eu cred că, dacă vrem să avem o administraţie care să fie de calitate, cu oameni bine pregătiţi, nu putem să ne imaginăm că îi plătim prost şi să avem şi performanţă. Nici în comunism nu funcţiona ideea asta. Deci, trebuie să existe o legătură directă între salarizare şi calitatea administraţiei”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu la Adunarea Comunelor din România, conform News.ro.

 

Preşedintele Senatului a mai spus că în România există „o vânătoare de  vrăjitoare”, în condiţiile în care foarte mulţi primari au fost nevoiţi să treacă prin anchete „extrem de neplăcute pentru ei”.

 

 

****************

 

 

Discursul lui Călin Popescu Tăriceanu seamănă cu cel al lui Adrian Năstase, din urmă cu mai bine de un deceniu, cunoscut şi el pentru atacurile repetate la adresa justiției.

 

Recent, instanţa supremă a decis definitiv că procesul lui Călin Popescu Tăriceanu poate începe. Procurorii DNA Braşov l-au trimis în judecată pe preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului, alături de acesta urmând să fie judecat pentru mărturie mincinoasă şi Dorin Marian, fost şef al Cancelariei premierului, dosarul având legătură cu declaraţiile pe care cei doi le-au dat în cauza privind retrocedarea presupus nelegală a unei suprafeţe din Pădurea Snagov şi a Fermei Băneasa.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22